Üdvözlik a Heineken és a Csíki Sör megállapodását

2017. május 19., péntek, Világfigyelő
Üdvözli a budapesti Miniszterelnökség, hogy megszületett a részletes írásbeli megállapodás a Heineken Csoport és a Csíki Sört gyártó manufaktúra között a védjegyek használatáról, amellyel a különböző jogvitákat is lezárták a felek.
  • Fotó: szekelyhon.ro
    Fotó: szekelyhon.ro
A Miniszterelnökség tegnapi közleményében emlékeztet, hogy a felek még március végén abban egyeztek meg, hogy részletes írásbeli megállapodást kötnek egymással a védjegyek használatáról és a jogviták békés rendezéséről. A közlemény szerint a Csíki Sör gyártója arról tájékoztatta Lázár János Miniszterelnökséget vezető minisztert, hogy az írásbeli megegyezést mindkét fél aláírta, ennek értelmében a Csíki Sör márkanevet csakis az erdélyi cég használhatja.
A Miniszterelnökség az aláírt megállapodást a kis erdélyi magyar cég nagy sikerének nevezte. Hozzátették, hogy a magyar kormány továbbra is minden segítséget megad a határon túli magyar vállalkozások számára.
Március 24-én Lázár János és a hódmezővásárhelyi önkormányzati testület is ellátogatott a Csíki Sör Manufaktúra csíkszentsimoni gyárába, a magyar kormány pedig mindkét felet megegyezésre biztatta. A miniszter a gyárlátogatás után tartott sajtótájékoztatóján kijelentette: a kormány segít a bajba került magyar vállalkozásoknak, a hatalmukkal visszaélő multinacionális vállalatokkal szemben pedig fel fog lépni. Március 27-én a Csíki Sör Manufaktúra bejelentette: megegyezett a Csíki Sör márkanév használatáról a Heineken Románia képviselőivel, ennek részeként a felek minden peres ügyet megszüntettek egymás ellen.
Cikk megjelenési időpontja: 2017-05-19 00:00
Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint bent marad-e az első ligában a Sepsi OSK labdarúgócsapata?







eredmények
szavazatok száma 1002
szavazógép
2017-05-19: Világfigyelő - :

Trump boszorkányüldözésnek nevezte az ellene indított vizsgálatot

A történelem „legnagyobb egyéni boszorkányüldözésének” nevezte tegnap Donald Trump amerikai elnök, hogy különleges ügyészt neveztek ki Washingtonban az orosz befolyásolási kísérlet vizsgálatára. A törvényhozás nyomására az amerikai igazságügyi minisztérium bejelentette szerdán, hogy Robert Mueller volt FBI-igazgató személyében különleges ügyészt nevezett ki az orosz kormánynak a 2016-os elnökválasztás befolyásolására irányuló erőfeszítései és más kapcsolódó ügyek vizsgálatára.
2017-05-19: Világfigyelő - :

Uniós vízummentesség Ukrajna számára

Június 11-re virradóan új időszak köszönt be az Európához tartozó Ukrajna számára – hangoztatta Petro Porosenko ukrán államfő tegnap Kijevben a krími tatárok 1944-es erőszakos kitelepítésének emléknapján mondott beszédében, utalva arra, hogy az említett naptól kell valóra válnia az ukrán állampolgárok vízummentes beutazási lehetőségének az európai uniós országokba.