Dísznövény-kiállítás és -vásár Kézdivásárhelyen

2017. május 19., péntek, Közélet
Tegnap délelőtt nyílt meg és vasárnap délutánig tart a kézdivásárhelyi Molnár Józsiás parkban a budapesti Assa Divi Kft. és a városháza által szervezett dísznövény-kiállítás és -vásár.
  • A szerző felvétele
    A szerző felvétele
A kilencedik alkalommal sorra kerülő, négynapos rendezvényen negyven termelő, virágboltos és kereskedő kínálja növényeit, palántáit és virágait. A rendezvény fővédnöke Bokor Tibor polgármester. Idén sincs hiány kísérőprogramokban. A Bóbita Egyesület ebben az évben is kialakította a Mesekertet, a Barabás Zsombor Háromszéki Népművészeti Egyesület pedig ismét jelen van a Mesterek sétányán mintegy harminc háromszéki és Hargita megyei népművésszel. A négy nap során óvodás és iskolás csoportok, illetve néptáncegyüttesek lépnek színpadra.
Krébecz József társszervező, az Assa Divi Kft. ügyvezetője szerint fele-fele arányban vannak jelen a növény- és virágtermelők. Az idei rendezvényre jelentkezett a legtöbb kiállító, ez az eddigiek közül a leglátványosabb, most a legnagyobb a termékválaszték. Az erdélyiek Székelyudvarhelyről, Marosvásárhelyről és Sepsiszentgyörgyről érkeztek, a legtávolabbi kiállító háromszáz kilométerről jött, kilencven százalékuk visszatérő. Idén újdonágnak számítanak a zöldség- és gyümölcspalánták, továbbá a szervezők pizzasütőt, kürtőskalács-készítőt és hentesárust is meghívtak. A park első részét gyermekjátszótérré alakították ki – mondotta Krébecz József.
A hivatalos megnyitó tegnap délután zajlott, közreműködött a Tanulók Klubja fúvószenekara és mazsorettcsoportja. Vezényelt Gyergyai Barna zenetanár, a mazsoretteket betanította Kis Katalin testnevelő tanár. A kiállítás ma és holnap 9 és 19 óra, vasárnap pedig 9 és 18 óra között látogatható.
Cikk megjelenési időpontja: 2017-05-19 00:00
Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint bent marad-e az első ligában a Sepsi OSK labdarúgócsapata?eredmények
szavazatok száma 329
szavazógép
Várható időjárás Sepsiszentgyörgyön
2017-05-19: Jegyzet - Kuti János:

Kongresszus, kongresszus után

Az RMDSZ zilahi kongresszusán a Szociáldemokrata Párt elnöke, Liviu Dragnea udvariasan felkérte az erdélyi magyarság politikai képviseletét, legyenek partnerek a következő száz év projektjének kidolgozásában.
2017-05-20: Mi, hol, mikor? - :

Mi, hol, mikor?

Kicsengetések Háromszéken
Háromszék iskoláiban a következő program szerint zajlanak a kicsengetések: ma Sepsiszentgyörgyön 9 órától a Mikes Kelemen Líceumban, 10 órától a Mihai Viteazul Főgimnáziumban, a Berde Áron Szakközépiskolában és Kézdivásárhelyen a Gábor Áron Szakközépiskolában; május 25-én, csütörtökön 11 órától Bodzafordulón a Mircea Eliade Líceumban;