Ellopták a Walt Disney új filmjét

2017. május 20., szombat, Magazin
Hackerek hozzájutottak a Walt Disney egyik hamarosan bemutatandó filmjéhez, és azzal fenyegetőznek, hogy nyilvánosságra hozzák, ha a filmstúdió nem fizet váltságdíjat – jelentette be Bob Iger, a Walt Disney vezére.

Iger nem mondta meg, melyik filmjükről van szó, de határozottan leszögezte, hogy a Disney nem fizet. A stúdió a hackertámadásról tájékoztatta a Szövetségi Nyomozó Irodát – tette hozzá. A múlt héten híresztelések terjedtek el az interneten arról, hogy a Star Wars – Az utolsó Jedi című filmjük munkakópiáját meghackelték, és váltságdíjat követelnek, de később tréfának nevezték az értesülést. A Disney-vezér közlése szerint a hackerek az internetes fizetőeszközben, bitcoinban kérik a nagy összegű váltságdíjat. Közölték, hogy először csak öt percet fognak nyilvánosságra hozni, majd 20 perces részeket tesznek közzé mindaddig, amíg nem kapják meg a követelt összeget.
Az új filmek meghackelése, ellopása nem új keletű, de váltságdíjat még nemigen követeltek értük. Legutóbb, néhány hete hackerek a Netflix saját gyártású Orange Is the New Black című sorozatának ötödik szériáját ha­ckelték meg június 9-i bemutatása előtt, és tíz részt közzé is tettek, mert a Netflix nem volt hajlandó váltságdíjat fizetni. (MTI)
Cikk megjelenési időpontja: 2017-05-20 00:00
Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint ki nyeri a futball világbajnokságot?eredmények
szavazatok száma 128
szavazógép
2017-05-20: Magazin - Szekeres Attila István:

Dálnoki Székely (Háromszéki nemesi címerek /14./)

Bethlen Gábor, Isten kegyelméből Erdély fejedelme, a Magyar Királyság részinek ura és a székelyek ispánja 1616. június 30-án Gyulafehérváron kiadott oklevelével dálnoki Székely Lászlónak elismerte és megerősítette az apja által szerzett nemességét, és címert adományozott neki. A leírás szerint az apának, néhai dálnoki Székely Istvánnak Báthori István, Lengyelország királya és Litvánia nagyfejedelme Losonc (Lancz Coronensis) várának ostrománál tett katonai szolgálatai elismeréseként adományozott nemességet. A dokumentumot a Magyar Nemzeti Levéltár Országos Levéltára őrzi.
2017-05-20: Magazin - Ferencz Csaba:

Nemzetközi gitárfesztivál Sepsiszentgyörgyön (Harmonia Cordis)

Nemzetközi gitárnapokat szervez május 21–24-e között Sepsiszentgyörgyön az Árkosi Kulturális Központban a Harmonia Cordis Egyesület. A minden érdeklődő számára nyitott és ingyenes esemény változatos programot kínál a klasszikus gitár kedvelőinek. A koncertek célja új kibontakozási lehetőséget biztosítani a klasszikus zene magas színvonalú művészei és jövendőbeli előadói számára.