Nyomtatott újság megrendelése Paypal-al

Megrendelési periódus:

Kezdési dátum:


Regisztráljon, és szóljon hozzá írásainkhoz


Sepsiszentgyörgy, 2017. július 27., csütörtök 07:28
Köszöntjük Olga, Liliána nevű olvasóinkat!

Nemzetközi gitárfesztivál Sepsiszentgyörgyön (Harmonia Cordis)

2017. május 20., szombat, Magazin
Nemzetközi gitárnapokat szervez május 21–24-e között Sepsiszentgyörgyön az Árkosi Kulturális Központban a Harmonia Cordis Egyesület. A minden érdeklődő számára nyitott és ingyenes esemény változatos programot kínál a klasszikus gitár kedvelőinek. A koncertek célja új kibontakozási lehetőséget biztosítani a klasszikus zene magas színvonalú művészei és jövendőbeli előadói számára.

A gitárnapokkal ugyanakkor növelni kívánják a klasszikus gitározás népszerűségét. Az elmúlt évekhez hasonlóan a fesztivál felkarolja a székelyföldi fiatal tehetségeket, és koncertlehetőséget biztosít számukra. A rendezvény az évek során Románia egyik fontos klasszikusgitár-tematikájú programjává nőtte ki magát.
A fellépők között olyan, már maguknak nevet szerzett előadók lépnek fel, mint a japán Mikiya Kaisho, aki 1991-ben született, nagy tanárok mesterkurzusain pallérozta tudását (jelenleg Bécsben tanul), több nemzetközi verseny díjazottja. Bozsoki Gergely Szabadkán született, 2007-ben megkapta a Vajdaság tehetsége díjat több versenyen elért első helyezéseinek köszönhetően. A Venti Chiavi Gitar Triót a pécsi egyetem három fiatal tehetsége alapította 2014-ben – Ritter Zsófia, Kormos Balázs és Tóth Álmos. Orosz Dávid Gergő és Gliga Tudor a kolozsvári Gheorghe Dima Zeneakadémia hallgatója, tanáraik: Beke István Ferenc (a fesztivál kezdeményezője és fő szervezője) és Constantin Andrei.
Fellegi Dávid 1995-ben született Pécsen, nemrég maximális pontszámmal vették fel a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem klasszikus gitár szakára, Szemadám Tamás 1993-ban született, 2012-ben felvételt nyert a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemre, ugyanebben az évben sok más díj mellett Yamaha-ösztöndíjas lett. A fiatal tehetségek között fellép Kakasi Zsuzsanna és Filip Zsombor, mindketten sepsiszentgyörgyiek.
Nem marad el a főszervező Beke István Ferenc koncertje sem, aki a marosvásárhelyi Harmonia Cordis Egyesület elnöke, több díjat is nyert a hazai és nemzetközi klasszikusgitár-versenyeken, valamint számos hazai és külföldi mesterkurzuson vett részt. Kamarahangversenyeket adott Európa és az amerikai kontinensek számos országában.
Ha hozzá szeretne szólni, jelentkezzen be
Felhasználónév:
Jelszó:
Regisztráljon most