Nyilvános lesz, majd

2017. június 2., péntek, Belföld

Feloldotta szerdán a kormány a büntetés-végrehajtó intézetek egykori titkosszolgálata, az úgynevezett Független Védelmi és Korrupcióellenes Szolgálat irattárának titkosságát, miután több politikus és publicista azt állította, hogy egyesek az onnan eltulajdonított kompromittáló információkkal mindmáig zsarolják a bírákat. Az irattár tartalmának leltározására most újabb, öttagú bizottság alakul, amelynek három éve lesz a dokumentumok osztályozására és az illetékes hatóságoknak történő átadására. Tudorel Toader igazságügyi miniszter szerint államtitkokat és magánéletre vonatkozó adatokat később sem hoznak nyilvánosságra.



Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 753
szavazógép
2017-06-02: Belföld - :

Nicuşor Dan kilépett

A melegházasságot tiltó alkotmánymódosító kezdeményezés körül kialakult belviták miatt tegnap lemondott az általa alapított párt éléről és párttagságáról is Nicuşor Dan, a Mentsétek meg Romániát Szövetség (MRSZ) elnöke.
2017-06-02: Belföld - :

Laczikó Enikő visszakerült

Az RMDSZ által javasolt Laczikó Enikőt nevezte ki az Etnikumközi Kapcsolatok Hivatalának élére Sorin Grindeanu kormányfő. Laczikó Enikő 2013 januárjától 2015 októberéig vezette a kisebbségi kérdésekkel foglalkozó hivatalt, és Victor Ponta akkori kormányfő (aki nem volt hajlandó lemondani, amikor többrendbeli okirat-hamisítás, pénzmosás és adócsalásban való bűnsegédlet vádjával állította bíróság elé a korrupcióellenes ügyészség) minden indoklás nélkül, váratlanul menesztette, miután az RMDSZ a kormány leváltása mellett foglalt állást; egy hónappal később (a Colectiv-tragédia után) a Ponta-kormány mégis megbukott. A kisebbségügyi hivatalt egyébként – Románia legnagyobb őshonos kisebbségének képviselőjeként – akkor is RMDSZ-es politikus vezette, amikor ellenzékben volt a Szövetség. (Maszol)