Lövöldözés Kijevben

2017. június 2., péntek, Világfigyelő

Két férfi megsérült Kijevben tegnap délután egy utcai lövöldözésben. Egyikük az orosz állampolgárságú Adam Oszmajev, akit Vlagyimir Putyin orosz elnök elleni merényletkísérlettel vádolnak Oroszországban. Oszmajev és felesége, Amina Okujeva megbeszéltek egy interjút egy férfival, aki magát a Le Monde francia lap kijevi tudósítójának mondta. Amikor találkoztak, amaz pisztolyt rántott és rálőtt Oszmajevre. Válaszul Oszmajev felesége szintén pisztolyt rántott, és négyszer rálőtt a támadóra. Mindkét férfit súlyos sérülésekkel kórházba szállították.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1472
szavazógép
2017-06-02: Világfigyelő - :

Macron reformjai

Emmanuel Macron francia államfőnek a közélet erkölcsössé tételét célzó reformja egyebek mellett megtiltja a képviselőknek és a minisztereknek a hozzátartozóik foglalkoztatását. Az intézkedéscsomag két törvényjavaslatot és egy alkotmánymódosítást is tartalmaz.
2017-06-02: Világfigyelő - :

Elhunyt Alois Mock

Az osztrák konzervatív politikus 82 éves korában hosszú betegség után halt meg tegnap. Alois Mock 1989. június 27-én Horn Gyula akkori magyar külügyminiszterrel a világ számos országából érkezett újságírók előtt az osztrák–magyar határon, Sopronnál jelképesen is átvágták az akkor már bontás alatt álló, évtizedeken keresztül Európa hidegháborús megosztottságát szimbolizáló vasfüggönyt. Mock 1987-től 1995-ig volt Ausztria külügyminisztere. Országa ez idő alatt, 1994-ben lett az Európai Unió tagja.