Medvék számolatlan

2017. június 7., szerda, Belföld

Annyi a Tusnádfürdőre bejáró medve, hogy már nem is lehet számontartani őket. Albert Tibor, a város polgármestere szerint a környezetvédelmi ügynökség sem tehet sok mindent a probléma megoldásáért, hiszen „a törvényeket úgy alkották, hogy a medvét jobban védik, mint az embereket”.


A polgármester szerint a medvék elszaporodtak, nem elég nagy a környező erdőkben a területük, és ezért jönnek a telepre eleség után kutatva. Úgy véli, az egyetlen megoldást a folyamatos megfigyelés jelentené, a vadőröknek etetniük kellene a medvéket, ezzel megakadályozva, hogy bejussanak a város területére. Ehelyett a minisztérium azt a megoldást találta ki, hogy befogják a kukázó medvéket, és máshová költöztetik, helyükre azonban más medvék költöznek be a környékbeli erdőkből – hívta fel a figyelmet Albert Tibor.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1719
szavazógép
2017-06-07: Belföld - :

Inog Grindeanu széke?

A román sajtó szerint kormányátalakítást akar és Sorin Grindeanu miniszterelnököt is menesztené Liviu Dragnea, a Szociáldemokrata Párt (SZDP) elnöke. Dragnea cáfolta, hogy szakadás állt volna be közte és a kormány között, a miniszterelnök viszont kitért a válasz elől.
2017-06-07: Belföld - :

Lesz háztartási adó

A kormány nem mond le a háztartási adóról, arról azonban, hogy mikor és hogyan vezetik ezt be, a pénzügyminisztérium dönt egy, már folyamatban lévő elemzés alapján – ismertette Sorin Grindeanu miniszterelnök, miután egyeztetett a témáról Viorel Ştefan pénzügyminiszterrel és az Országos Adóhatóság vezetőségével.