Illetékesek illemhelye!

2017. június 9., péntek, Nyílttér

,,Nem adom fel, tudjátok, láthatatlan, lapos sumákok, Istenem, de sokan vagytok, rosszak!” –  énekelte az Edda Sepsiszentgyörgy főterén több ezer emberrel együtt szerda este, fenséges hangulatban, méltósággal ünnepelve a Sepsi OSK labdarúgócsapat továbbjutását.

Közben a  kihelyezett mobil vécék zsúfolásig megteltek, folyamatos volt a torlódás. Fizikai szügségleteiken próbálva könnyíteni többen a városi illemhely felé vették az irányt, ami óriási meglepetésükre zárva volt.
Tisztelt illetékesek, Önök még arra sem méltatták a rendezvényt és vele együtt a város lakosságát, hogy normális illemhelyre engedjenek bennünket, holott óriási igény lett volna rá.
Persze utólag ki lehet magyarázni, hogy elment a vécés néni, elveszett a kulcs, eldugult a lefolyó, de ez mit sem változtat azon a tényen, hogy a rendezvényt, valamint az ünneplőket semmibe vették. Megerősíti ezt az is, hogy a közvilágításnak köszönhetően a tűzijátékot is fényszennyben kellett végignéznie a sporttörténelmi sikert ünneplő tömegnek.
A Sepsi OSK, a szurkolók, a helyi sportélet több tiszteletet, odafigyelést érdemel!

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1536
szavazógép
2017-06-09: Nyílttér - :

Kortárstalálkozó Hermányban (Mai levelünk)

Hálával tartozom az Istennek, hogy május 20-án ott lehettem az 50 évesek kortárstalálkozóján, mint volt osztályfőnökük. A meghívó a Kakukk-hegy lábánál elterülő Magyarhermányba szólt, ahova örömmel mentem „haza”. Ott lettem családanya, ott tanítottam és neveltem nagy szeretettel és szigorral azoknak a meleglelkű, szorgalmas embereknek a gyermekeit, akiket a mai napig tisztelek és szeretek.
2017-06-09: Nyílttér - :

Csíksomlyói pünkösdi nemzeti összetartozás

A valószínűségszámítás szabályai szerint életünkben legfeljebb egyszer adatik meg, hogy pünkösdvasárnap úgy essen egybe a nemzeti összetartozás napjával, hogy ezen a napon ünnepelje az ortodox közösség is a Szentlélek kitöltetését. A pünkösd szombatján – idén a Trianon előtti napon – sorra  kerülő csíksomlyói búcsú a négyszázötven éves hagyomány alapján a Salvator-kápolna előtti keresztre vésett szöveget választotta mottójául: „Isten! Tarts meg minket őseink szent hitében és erényeiben!”