Amerikai politikusokra lőttek

2017. június 15., csütörtök, Világfigyelő

Belehalt sérüléseibe az a férfi, aki megsebesítette Steve Scalise amerikai képviselőt Virginia államban tegnap. Ezt Donald Trump elnök jelentette be a Fehért Házban. A lövöldözés egy republikánus kongresszusi csoport reggeli baseballedzésén zajlott Alexandria városban, Washington közelében.


Egy férfi puskával adott le lövéseket a sportoló képviselőkre, az edzésen jelen levő biztonsági őrök viszonozták a tüzet. A rendőrség őrizetbe vette a lövöldözőt. Az alexandriai rendőrség közlése szerint a lövöldöző férfi James T. Hodgkinson, az Illinois szövetségi államban lévő Belleville lakója volt. 2006-ban testi sértés és egy gépkocsi megrongálása miatt vádat emeltek ellene, de aztán a vádat ejtették. A rendőrség közleménye szerint a republikánus politikust a csípőjén érte a lövés, állapota stabil, műtétet hajtanak végre rajta.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1362
szavazógép
2017-06-15: Világfigyelő - :

Huszonöt év börtön egy török ellenzéki képviselőnek

Huszonöt év börtönbüntetést szabott ki egy török bíróság tegnap a legnagyobb ellenzéki párt, a kemalista Köztársasági Néppárt (CHP) egyik képviselőjére, Enis Berberoglura, miután vétkesnek találták államtitkok kiszivárogtatásában, amelyek szerint a török titkosszolgálat fegyvereket szállított Szíriába – jelentette az Anadolu török állami hírügynökség. A politikust az ítélet kihirdetését követően Isztambulban letartóztatták, az ítélet ellen fellebbezhet.
2017-06-15: Világfigyelő - :

Kósa: a korrupció pártján az ellenzékiek

A Fidesz frakcióvezetője szerint a teljes ellenzék a korrupció pártjára állt azzal, hogy nem szavazta meg az átlátható párt- és kampányfinanszírozással kapcsolatos törvénymódosítást tegnap a parlamentben. Kósa Lajos budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta: az ellenzék egységesen arra az álláspontra helyezkedett, hogy Magyarországon a korrupciót ne lehessen rendszerszinten megállítani, és a feketefinanszírozásnak engedett szabad utat.