Bukarestbe látogatott a brit védelmi miniszterErősödött a NATO-val szembeni „orosz agresszió”

2017. június 16., péntek, Világfigyelő

Az elmúlt három évben folyamatosan erősödött a NATO-val szembeni „orosz agresszió”, ami igazolja, hogy az észak-atlanti szövetség helyesen döntött 2014-ben az új gyorsreagálású alakulat létrehozásáról – jelentette ki Michael Fallon brit védelmi miniszter tegnap Bukarestben.
 

 

Fallon kétnapos romániai látogatása alkalmából megbeszélést folytatott Gabriel Leş román nemzetvédelmi miniszterrel. A találkozót követő közös sajtótájékoztatón elmondta, az ukrajnai Krím félsziget 2014-es önkényes elcsatolása, a kelet-ukrajnai válságba történő orosz beavatkozás, az orosz propaganda jelenléte több nyugati ország választási kampányában mind azt mutatja, hogy növekedett az „orosz agresszió”, ami különösen a NATO déli és keleti határán érezhető.
A brit miniszter arról biztosította román kollégáját, hogy Nagy-Britannia továbbra is részt vesz a kelet-európai térség biztonságának szavatolásában, annak ellenére, hogy kilép az Európai Unióból. Közölte, 1500 brit katona teljesít szolgálatot a NATO keretében Európa-szerte.
A brit és a román fél kifejezte eltökéltségét az észak-atlanti szövetség erősítése mellett, hogy az bármely irányból érkező veszélyt képes legyen elhárítani. Fallon tegnap Klaus Iohannis román államelnökkel is megbeszélést folytatott. A bukaresti elnöki hivatal által kiadott közlemény szerint a felek megerősítették elszántságukat a brit–román stratégiai partnerség megerősítése mellett.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 724
szavazógép
2017-06-16: Belföld - :

Román külügy: Brüsszel nem szólhat bele a magyar iskolák ügyébe

Az Európai Bizottságnak nincs hatásköre oktatási és kisebbségvédelmi kérdésekben, ezek a területek az Európai Unió alapokmányainak értelmében kizárólag a tagállamok kompetenciájába tartoznak – véli a külügyminisztérium, amely tájékoztatta Brüsszelt a marosvásárhelyi római katolikus gimnázium és az orvosi egyetem helyzetéről.
 
2017-06-16: Világfigyelő - :

Putyin: „Nem tekintjük ellenségnek Amerikát”

Oroszország nem tekinti ellenségének az Egyesült Államokat, és készen áll a kapcsolatok normalizálására – jelentette ki Vlagyimir Putyin orosz elnök tegnap Moszkvában a közönség kérdéseire válaszolva a Közvetlen vonal elnevezésű éves interaktív televíziós fórumán.