Labdarúgás, OsztályozóEgy lépésre a harmadosztálytól a KSE

2017. június 19., hétfő, Sport
A Kézdivásárhelyi SE Alin Babei duplájának és Kurtuly Róbert találatának köszönhetően diadalmaskodott az osztályozó mérkőzés odavágójában Hargita megye bajnoka, Maroshévíz vendégeként, ezzel pedig nagy lépést tett a harmadosztályba jutás felé.
A zuhogó eső megnehezítette a csapatok dolgát, hiszen csúszóssá vált a gyep, de a vendégek ennek ellenére már az első perctől irányításuk alá vették a játékot, és diktálták a ritmust. A 7. percben Gajdó Gothárd ,kihasználva adottságait, könnye­dén elfutott védői mellett, viszont beadásáról lekéstek a csapattársai. A folytatásban Kurtuly Róbert lövése akadt el a védőkben, majd a 13. percben Gazda József próbálkozását tolta szögletre a hazaiak kapusa. A kézdivásárhelyieknek az első félidő második felében is több gólszerzési lehetőségük volt: Căşineanu egymás után kétszer is gondot okozott Petrescu hálóőrnek, majd a 39. percben a Maros-partiak is feljegyezhették az első kapu területére tartó lövésüket. Ebből is jól látszik, hogy a kék-fehér mezesek hatalmas fölényben játszottak már a szünet előtt. A játékrész végét jelző sípszó előtt Gazda szabadrúgása okozott gondot a bátor kapusnak, de gól nem született.
A második félidőben ott folytatták a felső-háromszékiek, ahol abbahagyták, sőt, fokozatosan növelték az iramot, ami gondot okozott a házigazdáknak, mert nem tudtak lépést tartani, és Bor a 67. percben második sárgáját is begyűjtötte, így emberelőnybe került a vendégcsapat. Jobban focizott a KSE, majd a 74. percben a vezetést is megszerezte Kurtuly révén, miután a támadó egy bal oldali beadást a hálóba pöckölt (0–1). Ezt követően sem lankadt a vendégek góllövési kedve, és a 87. percben Alin Babei is feliratkozott a gólszerzők listájára, kettőre növelve csapata előnyét (0–2). Két perccel a mérkőzés vége előtt egy jogosan megítélt tizenegyest követően Maxi­miuc a kiállítás sorsára jutott, a büntetőt pedig Kurtuly a kapufára rúgta. Babei a 90. percben duplázott, beállítva a végeredményt, amivel egyértelműen a KSE a párharc esélyesebb továbbjutója. Megérdemelt győzelmet arattak a kézdivásárhelyiek, amiért csak elismerés jár, persze azt a 150 szurkolót is dicséret illeti, akik az eső ellenére végig biztatták kedvenc csapatukat. A visszavágót június 24-én 17.30-tól játsszák a Sinkovits Stadionban.
III. ligás osztályozó mérkőzés: Maroshévíz–Kézdivásárhelyi SE 0–3 (0–0).
Maroshévíz, városi stadion, mintegy 700 néző. Vezette: Robert Avram (Piteşti). Maroshévíz: Petrescu–Bor–Dolhescu, Maximiuc, Ungureanu, Cră­ciun (Covrig 74.), Kercsó, Tararache T., Újlaki, Tararache S., Ciocania (Stan 87.). KSE: Bunduc–Oláh, (Fozocoş 68.), Bukur, Tankó (Vulcan 87.), Tompa, Albu (Gáll 39.), Gazda, Căşineanu, Gajdó G. (Gajdó T. 82.), Babei, Kurtuly. Kapura lövések: 3–24. Kapu területére: 1–16. Szögletek: 1–13. Gólszerzők: Kurtuly (74.), Babei (87., 90.). Kiállítva: Bor (67.), Maximiuc (88.).
Nagy József
Cikk megjelenési időpontja: 2017-06-19 00:00
Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint ki nyeri a futball világbajnokságot?eredmények
szavazatok száma 211
szavazógép
2017-06-19: Kitekintő - :

Elhunyt Helmut Kohl volt német kancellár

Elhunyt Helmut Kohl volt német kancellár. A Bild német lap szerint a Kereszténydemokrata Unió (CDU) politikusa péntek reggel ludwigshafeni otthonában hunyt el. Kohl hosszú betegség után, 87 éves korában halt meg. A német egység kancellárjának is nevezett politikus tizenhat évig, 1982-től 1998-ig volt Nyugat-Németország, illetve az újraegyesített Németország kormányfője. A CDU-t 25 éven keresztül, 1973-tól 1998-ig vezette.
2017-06-19: Sport - :

Victor Astafei a piros-fehérekhez igazolt (Labdarúgás, I. liga)

A marosvásárhelyi születésű Victor Astafei a Sepsi OSK labdarúgóklub harmadik nyári igazolása. A 29 éves balszélső, aki jobb szélen és befejező csatárként is bevethető, két évre szóló szerződést írt alá.