Labdarúgás, I. ligaVictor Astafei a piros-fehérekhez igazolt

2017. június 19., hétfő, Sport

A marosvásárhelyi születésű Victor Astafei a Sepsi OSK labdarúgóklub harmadik nyári igazolása. A 29 éves balszélső, aki jobb szélen és befejező csatárként is bevethető, két évre szóló szerződést írt alá.

  • Bogdan Apostu, Victor Astafei és Bokor János. Fotó: GSP.ro
    Bogdan Apostu, Victor Astafei és Bokor János. Fotó: GSP.ro

Astafei az utóbbi hat hónapban a malajziai első osztályban futballozott a Selangor FA színei­ben, ahol alapemberként 11 tétmérkőzésen háromszor volt eredményes. A labdarúgó korábbi években játszott a Medgyesi Gázmetán, a Marosvásárhelyi FCM, a Galaci Oţelul és a Petrolul Ploieşti mezében, illetve megfordult a török másodosztályban az Adana Demirspor csapatában is.
A tapasztalt labdarúgó játékjogát is Bogdan Apostu játékosügynökön keresztül szerezték meg a piros-fehérek, akárcsak Constantin Grecu esetében. „Victor a bajnokságunk fontos játékosa, kitűnő személyiség, aki eddigi csapataiban igazolta, mire képes. Malajziában együttese minden mérkőzésén pályára lépett, viszont haza szeretett volna jönni, hogy közelebb legyen a családjához. Volt még két ajánlatunk az I. ligából, viszont Victor a Sepsi OSK alakulatát választotta a klubvezetők komolysága miatt. Becsületesek voltak, és érdekes terveik vannak. Az egyik legfontosabb játékosuk lesz a pályán és az öltözőben is. Egy harcos, aki tökéletesen alkalmazható a szentgyörgyiek játékstílusára” – mondta a GSP.ro érdeklődésére Bogdan Apostu.
Előzőleg a klub már bejelentette, hogy a 29 éves, craiovai születésű balhátvéd, Constantin Grecu két évre szóló szerződést írt alá a háromszékiekkel, illetve a 27 éves, bukaresti születésű középpályás Claudiu Herea három évre szóló szerződést kötött az élvonalba frissen feljutott csapattal. Emellett két labdarúgójukkal hosszabbítottak szerződést: a 24 éves szenegáli középpályás, Issa Thiaw három, míg a 28 éves középhátvéd, Ionuţ Ursu újabb egy évre írt alá.
A Sepsi OSK első edzőmérkőzésének időpontja változott, így a piros-fehérek nem szerdán, hanem kedden 18 órától a brassói Forex Stadionban játszanak a Dan Petrescu által irányított Kolozsvári CFR ellen. (miska)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1498
szavazógép
2017-06-19: Sport - :

Egy lépésre a harmadosztálytól a KSE (Labdarúgás, Osztályozó)

A Kézdivásárhelyi SE Alin Babei duplájának és Kurtuly Róbert találatának köszönhetően diadalmaskodott az osztályozó mérkőzés odavágójában Hargita megye bajnoka, Maroshévíz vendégeként, ezzel pedig nagy lépést tett a harmadosztályba jutás felé.
2017-06-19: Sport - :

Továbbjutottak csoportjukból a magyarok (Kosárlabda, Európa-bajnokság)

Remek és koncentrált játékkal nyert (74–70) a házigazda ellen a magyar női kosárlabda-válogatott a csehországi Európa-bajnokság csoportkörének 2. mérkőzésén, így már biztos, hogy Magyarország továbbjut csoportjából.