Strasbourghoz fordult Grüman

2017. június 19., hétfő, Belföld
Az Európa Tanács Helyi és Regionális Önkormányzatok Kongresszusánál iktatta pénteken Grüman Róbert, Kovászna Megye Tanácsának alelnöke azt a petíciót, amelyet több mint 150 háromszéki civil szervezet és történelmi egyházi képviselő írt alá.

A petícióban a civilek az ellen tiltakoznak, hogy a Kovászna megyei prefektus idén megvétózta a megyei önkormányzat által használt kétnyelvű pályázati űrlapot. A most iktatott dokumentumban rámutatnak, hogy Kovászna megye prefektusa semmibe vette az Európa Tanács által 1992-ben elfogadott Kisebbségi és Regionális Nyelvek Európai Chartájába foglalt előírásokat.
Cikk megjelenési időpontja: 2017-06-19 00:00
Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint ki nyeri a futball világbajnokságot?eredmények
szavazatok száma 211
szavazógép
2017-06-19: Sport - Tibodi Ferenc:

Szabóék feladták a Moldva Ralit (Autósport)

A Suzuki Swift Sporttal autózó sepsiszentgyörgyi Szabó Csongor és kolozsvári navigátora, Rareş Fetean a roppant sok technikai gond miatt az első nap után feladta a hétvégi Moldva Ralit, amelynek Bákó és környéke adott otthont. Mint ismeretes, csapatunk a 9-es géposztályban versenyez, ahol a Bogdan Vrabie/Csegezy Levente kettős (Suzuki Swift Sport) végzett az élen, míg a román ralibajnokság negyedik futamának abszolút győzte Simone Tempestini/Marc Banca páros (Citroën DS3 R5) lett.
2017-06-19: Belföld - :

A Miért új elnöke

Oltean Csongor Kovászna megyei önkormányzati képviselőt, a Háromszéki Ifjúsági Tanács jelöltjét választotta elnökévé szombaton Kolozsváron a Magyar Ifjúsági Értekezlet (Miért), amely az RMDSZ-szel együttműködő ifjúsági szervezeteket tömöríti.