Sepsiszentgyörgy, 2018. február 24., szombat 11:54
Köszöntjük Mátyás nevű olvasóinkat!

Strasbourghoz fordult Grüman

2017. június 19., hétfő, Belföldi hírek
Az Európa Tanács Helyi és Regionális Önkormányzatok Kongresszusánál iktatta pénteken Grüman Róbert, Kovászna Megye Tanácsának alelnöke azt a petíciót, amelyet több mint 150 háromszéki civil szervezet és történelmi egyházi képviselő írt alá.

A petícióban a civilek az ellen tiltakoznak, hogy a Kovászna megyei prefektus idén megvétózta a megyei önkormányzat által használt kétnyelvű pályázati űrlapot. A most iktatott dokumentumban rámutatnak, hogy Kovászna megye prefektusa semmibe vette az Európa Tanács által 1992-ben elfogadott Kisebbségi és Regionális Nyelvek Európai Chartájába foglalt előírásokat.
Hozzászólások
2017. június 19.
hétfő 09:40
barcsay
1794 hozzászólás
Ezt meg minek megnyugtatásként nekünk mehetnek a peticioval az Atyauristenhez ezek akkor is azt csinálnak amit nem szégyelnek velünk ez benne van a vérükben minket zsigerből utálnak ami kőlcsőnős aztán megy minden a megszokott modon azzal a kis külőmbséggel,hogy ezek mindig rápakolnak még valamit elvesztésünkre beleolvadásunkra megsemmisitéünkre.Az rmdsz pedig bőlcsen és beleegyezően rábolint minden ellenünk szoló provokáciora legalábbis eddig nagy eredményekkel nem büszkélgethet lám már Tőkés püspők úrnak is nyoma veszett lehet,hogy most a nyári időszakban amikor érdemes a jó hüvős fenyvesekkel boritott Hargitára lerottyani egy kis fenyővizre talán ott még el fog hangzani egy pár üres szolam.Ugy néz ki sorsunk megpecsételődőtt a nagy Székelymenetelés idején még megcsillant bennem a remény azota sok viz lefolyt az Olton is és maradt minden ugy ahogy honatyáink megbeszélték,mert hogy megbeszélték az biztos.Marad nagyapám mondása,,xar a világ tők a tromf,,Ennyi.

2017. június 19.
hétfő 15:15
7vezer
35 hozzászólás
A jelenlegi zavaros politikai helyzet lehetőséget nyújt arra,hogy a prefektust azonnal meneszteni lehessen. A kettészakadt kormánypárt mindkét oldala valószínű nem csak megígéri,hanem végre is hajtja azon kéréseket,amelyeket a segítségünkért cserébe megfogalmazunk.Éljünk vele .

2017. június 20.
kedd 13:43
Nantivagyok
483 hozzászólás
hol van az udmr: sehol
választások idején nagylegény a kis caliman
ilyenkor sumákol
lesi, hogy nem-e kormánylapát
a seggire kéne húzni vele

2017-06-19: Sport - Tibodi Ferenc:

Szabóék feladták a Moldva Ralit (Autósport)

A Suzuki Swift Sporttal autózó sepsiszentgyörgyi Szabó Csongor és kolozsvári navigátora, Rareş Fetean a roppant sok technikai gond miatt az első nap után feladta a hétvégi Moldva Ralit, amelynek Bákó és környéke adott otthont. Mint ismeretes, csapatunk a 9-es géposztályban versenyez, ahol a Bogdan Vrabie/Csegezy Levente kettős (Suzuki Swift Sport) végzett az élen, míg a román ralibajnokság negyedik futamának abszolút győzte Simone Tempestini/Marc Banca páros (Citroën DS3 R5) lett.
2017-06-19: Belföldi hírek - :

A Miért új elnöke

Oltean Csongor Kovászna megyei önkormányzati képviselőt, a Háromszéki Ifjúsági Tanács jelöltjét választotta elnökévé szombaton Kolozsváron a Magyar Ifjúsági Értekezlet (Miért), amely az RMDSZ-szel együttműködő ifjúsági szervezeteket tömöríti.