Ludovic Orban a liberális párt élén

2017. június 19., hétfő, Belföld

Ludovic Orban volt közlekedési minisztert választotta elnöké­vé szombati kongresszusán a Nemzeti Liberális Párt (NLP). A Bukarestben tartott kong­resszus küldöttei közül Orbanra több mint 3300-an szavaztak, míg az ellenjelölt Cristian Buşoi ideiglenes főtitkár kevesebb mint 900 voksot kapott.


A brassói származású, 54 éves Orban szenvedélyes beszédében azt ígérte, hogy Románia legerősebb pártjává teszi az NLP-t. Szombaton a liberálisok statútumának módosításait is elfogadta a párt kongresszusa, amelyek értelmében a párt végrehajtó testületének ezentúl 16 alelnök tagja lesz, akiket tegnapi ülésén meg is választott a párt országos koordinációs tanácsa. A Nemzeti Liberális Párt minden közvélemény-kutatás szerint a lakosság csupán 27 százalékának támogatását élvezi Romániában.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 769
szavazógép
2017-06-19: Belföld - :

A Miért új elnöke

Oltean Csongor Kovászna megyei önkormányzati képviselőt, a Háromszéki Ifjúsági Tanács jelöltjét választotta elnökévé szombaton Kolozsváron a Magyar Ifjúsági Értekezlet (Miért), amely az RMDSZ-szel együttműködő ifjúsági szervezeteket tömöríti.
2017-06-19: Belföld - :

Az RMDSZ a koalíció vezetőit hibáztatja (Mélyül a kormányválság)

Az RMDSZ nem kíván beavatkozni a kormánykoalíción belül kialakult konfliktusba, és csak közvetlenül a szavazás előtt dönt arról, hogy támogatja-e a koalíció pártjai által saját kormányuk leváltására kezdeményezett bizalmatlansági indítványt – jelentette ki szombaton Kolozsváron Kelemen Hunor, a szövetség elnöke. Ugyancsak szombaton Sorin Grindeanu kormányfő mintegy ezer hívével találkozott Temesváron, akik üdvrivalgással fogadták, a Szociáldemokrata Párt (SZDP) 39 szervezete pedig elhatárolódott „a Victoria-palotában zajló államcsínytől”. Tegnap délután rendkívüli ülésen a kormánykoalíció előterjesztette a Grindeanu-kabinet leváltására irányuló bizalmatlansági indítványát.