Sepsiszentgyörgy, 2018. február 24., szombat 11:55
Köszöntjük Mátyás nevű olvasóinkat!

Ludovic Orban a liberális párt élén

2017. június 19., hétfő, Belföldi hírek
Ludovic Orban volt közlekedési minisztert választotta elnöké­vé szombati kongresszusán a Nemzeti Liberális Párt (NLP). A Bukarestben tartott kong­resszus küldöttei közül Orbanra több mint 3300-an szavaztak, míg az ellenjelölt Cristian Buşoi ideiglenes főtitkár kevesebb mint 900 voksot kapott.

A brassói származású, 54 éves Orban szenvedélyes beszédében azt ígérte, hogy Románia legerősebb pártjává teszi az NLP-t. Szombaton a liberálisok statútumának módosításait is elfogadta a párt kongresszusa, amelyek értelmében a párt végrehajtó testületének ezentúl 16 alelnök tagja lesz, akiket tegnapi ülésén meg is választott a párt országos koordinációs tanácsa. A Nemzeti Liberális Párt minden közvélemény-kutatás szerint a lakosság csupán 27 százalékának támogatását élvezi Romániában.
Hozzászólások
2017. június 19.
hétfő 09:43
Ferencz
13769 hozzászólás
"... a lakosság csupán 27 százalékának támogatását élvezi Romániában." Sebaj! Macron a maga 17%-val bezsebelte a francia mandátumok 70%-át: Érdekes, mégis Magyarországon hőbörögnek az ottani választási rendszer "részrehajló" volta ellen, ahol. úgy-e, a Fidesznek 2014-ben a maga 44% körüli "teljesítményével" alig kétharmadot sikerült "összekutyulnia".

2017. június 19.
hétfő 15:20
7vezer
35 hozzászólás
Nálunk nincs jelentősége annak,hogy milyen fokú szimpátiának örvend egy párt.Éretlenek vagyunk politikai ideológiák érterlmezésére,így bármi történhet egy választás alkalmával.Ha egyébb nem is történik, minden bizonnyal csalás az lesz.

2017-06-19: Belföldi hírek - :

A Miért új elnöke

Oltean Csongor Kovászna megyei önkormányzati képviselőt, a Háromszéki Ifjúsági Tanács jelöltjét választotta elnökévé szombaton Kolozsváron a Magyar Ifjúsági Értekezlet (Miért), amely az RMDSZ-szel együttműködő ifjúsági szervezeteket tömöríti.
2017-06-19: Belföld - :

Az RMDSZ a koalíció vezetőit hibáztatja (Mélyül a kormányválság)

Az RMDSZ nem kíván beavatkozni a kormánykoalíción belül kialakult konfliktusba, és csak közvetlenül a szavazás előtt dönt arról, hogy támogatja-e a koalíció pártjai által saját kormányuk leváltására kezdeményezett bizalmatlansági indítványt – jelentette ki szombaton Kolozsváron Kelemen Hunor, a szövetség elnöke. Ugyancsak szombaton Sorin Grindeanu kormányfő mintegy ezer hívével találkozott Temesváron, akik üdvrivalgással fogadták, a Szociáldemokrata Párt (SZDP) 39 szervezete pedig elhatárolódott „a Victoria-palotában zajló államcsínytől”. Tegnap délután rendkívüli ülésen a kormánykoalíció előterjesztette a Grindeanu-kabinet leváltására irányuló bizalmatlansági indítványát.