Ludovic Orban a liberális párt élén

2017. június 19., hétfő, Belföld
Ludovic Orban volt közlekedési minisztert választotta elnöké­vé szombati kongresszusán a Nemzeti Liberális Párt (NLP). A Bukarestben tartott kong­resszus küldöttei közül Orbanra több mint 3300-an szavaztak, míg az ellenjelölt Cristian Buşoi ideiglenes főtitkár kevesebb mint 900 voksot kapott.

A brassói származású, 54 éves Orban szenvedélyes beszédében azt ígérte, hogy Románia legerősebb pártjává teszi az NLP-t. Szombaton a liberálisok statútumának módosításait is elfogadta a párt kongresszusa, amelyek értelmében a párt végrehajtó testületének ezentúl 16 alelnök tagja lesz, akiket tegnapi ülésén meg is választott a párt országos koordinációs tanácsa. A Nemzeti Liberális Párt minden közvélemény-kutatás szerint a lakosság csupán 27 százalékának támogatását élvezi Romániában.
Cikk megjelenési időpontja: 2017-06-19 00:00
Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint bent marad-e az első ligában a Sepsi OSK labdarúgócsapata?eredmények
szavazatok száma 249
szavazógép
Várható időjárás Sepsiszentgyörgyön
2017-06-19: Belföld - :

A Miért új elnöke

Oltean Csongor Kovászna megyei önkormányzati képviselőt, a Háromszéki Ifjúsági Tanács jelöltjét választotta elnökévé szombaton Kolozsváron a Magyar Ifjúsági Értekezlet (Miért), amely az RMDSZ-szel együttműködő ifjúsági szervezeteket tömöríti.
2017-06-19: Belföld - :

Az RMDSZ a koalíció vezetőit hibáztatja (Mélyül a kormányválság)

Az RMDSZ nem kíván beavatkozni a kormánykoalíción belül kialakult konfliktusba, és csak közvetlenül a szavazás előtt dönt arról, hogy támogatja-e a koalíció pártjai által saját kormányuk leváltására kezdeményezett bizalmatlansági indítványt – jelentette ki szombaton Kolozsváron Kelemen Hunor, a szövetség elnöke. Ugyancsak szombaton Sorin Grindeanu kormányfő mintegy ezer hívével találkozott Temesváron, akik üdvrivalgással fogadták, a Szociáldemokrata Párt (SZDP) 39 szervezete pedig elhatárolódott „a Victoria-palotában zajló államcsínytől”. Tegnap délután rendkívüli ülésen a kormánykoalíció előterjesztette a Grindeanu-kabinet leváltására irányuló bizalmatlansági indítványát.