Nyomtatott újság megrendelése Paypal-al

Megrendelési periódus:

Kezdési dátum:


Regisztráljon, és szóljon hozzá írásainkhoz


Sepsiszentgyörgy, 2017. augusztus 20., vasárnap 01:25
Köszöntjük István nevű olvasóinkat!

Korlátoznák a törvénytelen munkavégzést

2017. június 19., hétfő, Közélet
A feketemunka visszaszorítását célzó tájékoztató kampányt indított június 14-én a megyei munkafelügyelőség, munkatársaik a jelenségnek leginkább kitett gazdasági szereplőket keresik fel.

Augusztus végéig az építkezésben, fakitermelésben és fafeldolgozásban, közélelmezésben, mezőgazdaságban, textiliparban érdekelt munkaadókkal, valamint kiskereskedőkkel és szállítókkal, pék- és élelmiszeripari cégekkel, szolgáltatókkal ismertetik a munkaszerződésekkel kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat, a munkaidőre és pihenőidőre vonatkozó jogszabályi előírásokat, illetve az alkalmazottak nyilvántartásával kapcsolatos teendőket, jelentési határidőket. Ezzel egy időben, tevékenységi körtől függetlenül fokozzák az ellenőrzéseket a bejelentetlen munka felszámolása érdekében – áll Ördög Lajos főfelügyelő közleményében.
A kampány a munkavállalókat is érinti, főként az alacsony iskolázottságúakat vagy elszigetelt területen élőket, a fiatalokat és gyermekeket tájékoztatják arról, milyen társadalmi és gazdasági következményekkel jár a bejelentetlen munkavégzés, de a munkaviszonyra vonatkozó főbb tudnivalókat is ismertetik a munkafelügyelők.
Ha hozzá szeretne szólni, jelentkezzen be
Felhasználónév:
Jelszó:
Regisztráljon most