Korlátoznák a törvénytelen munkavégzést

2017. június 19., hétfő, Közélet
A feketemunka visszaszorítását célzó tájékoztató kampányt indított június 14-én a megyei munkafelügyelőség, munkatársaik a jelenségnek leginkább kitett gazdasági szereplőket keresik fel.

Augusztus végéig az építkezésben, fakitermelésben és fafeldolgozásban, közélelmezésben, mezőgazdaságban, textiliparban érdekelt munkaadókkal, valamint kiskereskedőkkel és szállítókkal, pék- és élelmiszeripari cégekkel, szolgáltatókkal ismertetik a munkaszerződésekkel kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat, a munkaidőre és pihenőidőre vonatkozó jogszabályi előírásokat, illetve az alkalmazottak nyilvántartásával kapcsolatos teendőket, jelentési határidőket. Ezzel egy időben, tevékenységi körtől függetlenül fokozzák az ellenőrzéseket a bejelentetlen munka felszámolása érdekében – áll Ördög Lajos főfelügyelő közleményében.
A kampány a munkavállalókat is érinti, főként az alacsony iskolázottságúakat vagy elszigetelt területen élőket, a fiatalokat és gyermekeket tájékoztatják arról, milyen társadalmi és gazdasági következményekkel jár a bejelentetlen munkavégzés, de a munkaviszonyra vonatkozó főbb tudnivalókat is ismertetik a munkafelügyelők.
Cikk megjelenési időpontja: 2017-06-19 00:00
Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint ki nyeri a futball világbajnokságot?eredmények
szavazatok száma 211
szavazógép
2017-06-19: Belföld - :

Az RMDSZ a koalíció vezetőit hibáztatja (Mélyül a kormányválság)

Az RMDSZ nem kíván beavatkozni a kormánykoalíción belül kialakult konfliktusba, és csak közvetlenül a szavazás előtt dönt arról, hogy támogatja-e a koalíció pártjai által saját kormányuk leváltására kezdeményezett bizalmatlansági indítványt – jelentette ki szombaton Kolozsváron Kelemen Hunor, a szövetség elnöke. Ugyancsak szombaton Sorin Grindeanu kormányfő mintegy ezer hívével találkozott Temesváron, akik üdvrivalgással fogadták, a Szociáldemokrata Párt (SZDP) 39 szervezete pedig elhatárolódott „a Victoria-palotában zajló államcsínytől”. Tegnap délután rendkívüli ülésen a kormánykoalíció előterjesztette a Grindeanu-kabinet leváltására irányuló bizalmatlansági indítványát.
2017-06-19: Közélet - Iochom István:

Hangokkal próbálják elűzni a madarakat (Varjúinvázió Kézdivásárhelyen)

Mint már hírül adtuk, több száz vetési varjú lepte el a kézdivásárhelyi Molnár Józsiás park fáit, a városvezetés tehetetlen velük szemben.