Sepsiszentgyörgy, 2018. február 24., szombat 12:00
Köszöntjük Mátyás nevű olvasóinkat!

Hangokkal próbálják elűzni a madarakat (Varjúinvázió Kézdivásárhelyen)

2017. június 19., hétfő, Közélet
Egy-egy fán akár nyolc-tíz varjúfészek is van a Molnár Józsiás parkban. A szerző felvétele
Egy-egy fán akár nyolc-tíz varjúfészek is van a Molnár Józsiás parkban. A szerző felvétele
Mint már hírül adtuk, több száz vetési varjú lepte el a kézdivásárhelyi Molnár Józsiás park fáit, a városvezetés tehetetlen velük szemben.

Többen elpanaszolták, nem lehet leülni a fák alatti padokra, mert tele vannak varjúürülékkel. A park magas fáin több mint száz fészek található, a madarak már a tömbháznegyedekben és a Gábor Áron téren is megjelentek. Hasonló varjúinvázió Sepsiszentgyörgyön is volt 2012-ben az Erzsébet parkban, ahol különféle riasztási módszerekkel próbáltak megszabadulni a varjaktól. „Lassan oda jutottunk, hogy ebben az országban a kóbor ebeket, a medvéket és a varjakat sokkal jobban védik, mint az embereket” – mondotta Bokor Tibor polgármester, akitől azt is megtudtuk, hogy a tavasz folyamán próbálták a fészkeket eltüntetni a parkban, de olyan magasan vannak, hogy életveszélyes oda felmászni. A városháza megrendelt egy különleges műszert, amely sashangokat, illetve fegyverropogást utánoz, ezekkel a hangszórókból szóló hangokkal riasztanák el a Molnár Józsiás parkban élő varjúsereget. Ha a műszer hatékonynak bizonyul, többet is rendelnek belőle – mondotta az elöljáró, aki több székelyföldi városvezetővel is tárgyalt, ahol hasonló a helyzet, de a legtöbben azt mondták, hogy tehetetlenek a varjúinvázióval szemben, ideiglenesen sikerült elriasztani őket, de utólag ismét visszatértek a megszokott helyükre.
Hozzászólások
2017. június 19.
hétfő 08:11
tiger
195 hozzászólás
A megoldás erre a szörnyűségre tudtom szerint a varjak állítólag nem szeretik,félnek a ZÖLD LÉZER sugártól (pointer). Ki lehet próbálni !

2017. június 19.
hétfő 21:40
eseslevi
93 hozzászólás
Javasolom a sörét nevü riasztót. Jó tulajdonsága, hogy eléggé hatékony a riasztóképessége.

2017. június 19.
hétfő 22:51
belaba
1652 hozzászólás
Hagyak beken szegeny varjukot mit artotak szegenyek?

2017. június 20.
kedd 20:54
tiger
195 hozzászólás
LÉZER POINTER ÉS DISZKÓ GÖMB és biztos,hogy hírmondójuk sem marad ! Ki maradna ilyen körülmények között ? ? :))

2017-06-19: Közélet - Demeter Virág Katalin:

Korlátoznák a törvénytelen munkavégzést

A feketemunka visszaszorítását célzó tájékoztató kampányt indított június 14-én a megyei munkafelügyelőség, munkatársaik a jelenségnek leginkább kitett gazdasági szereplőket keresik fel.
2017-06-19: Közélet - Bokor Gábor:

Fúvóstalálkozó Zágonban

Újból az ifjúsági fúvószene központjává vált egy napra Zágon. Szombaton immár nyolcadik alkalommal szervezték meg a Zágoni Ifjúsági Fúvóstalálkozót, amelyen nyolc zenekar több mint száz zenésze mutatta be tudását.