Bíróság ellenőrzi a fortyogófürdői értékbecslést

2017. június 19., hétfő, Közélet
Nem zárult le a fortyogófürdői üdülőközpont felértékelése miatt a közigazgatási bíróságon az Incitato Fortyogó Kft. által 2016. november 28-án kezdeményezett per – tudtuk meg Bokor Tibor kézdivásárhelyi polgármestertől.

A volt bérlő, akinek a törvény értelmében elővásárlási joga van, túl magasnak ítélte a legutóbbi vételárat, ezért beperelte a polgármesteri hivatalt, a kereskedelmi felületek eladásával foglalkozó különbizottságot és a felértékelést végző sepsiszentgyörgyi magánvállalkozót. A közigazgatási bíróság június 20-án saját értékbecslő szakemberét küldi Fortyogófürdőre, hogy állapítsa meg, állja-e a helyét vagy sem a helyi önkormányzat által megrendelt értékelés. Az újabb, negyedik tárgyalásra június 30-án kerül sor – tudtuk meg a polgármestertől, aki azt reméli, minél rövidebb időn belül lezárul az ügy, és valamit tudnak kezdeni a jobb sorsra érdemes fürdővel.
Cikk megjelenési időpontja: 2017-06-19 00:00
Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint ki nyeri a futball világbajnokságot?eredmények
szavazatok száma 247
szavazógép
2017-06-19: Jegyzet - Kuti János:

Klaus Amerikában (A múlt hét)

Románia elnöke, Iohannis is elment Amerikába szerencsét próbálni. És úgy néz ki, néhány milliárd dollárért sikerült is megtalálnia. Egy cseh újság (a Hospodářské Noviny) szerint öli is ezért a sárga irigység mind a cseh, mind a lengyel elnököt (Miloš Zemant, illetve Andrzei Dudát), akik remélték, elsőként hívja meg őket a térségből az új amerikai elnök. A magyar miniszterelnököt, Orbán Viktort viszont nem említette az újság, pedig egyetlen volt héthatármezőben, aki az elnökválasztáson neki drukkolt. És Trump győzött is, nem úgy, mint a magyar futballválogatott Andorra ellen, amelynek Orbán szintén szurkolt, de potyára.
2017-06-20: Mi, hol, mikor? - :

Mi, hol, mikor?

Könyvbemutató
* A csíkszeredai Hargita Kiadóhivatal gondozásában, a Székely Könyvtár sorozatban megjelent, Bálint Gábor: Válogatott művek című kötetet a tudós szülőfalujában, Szentkatolnán ma 17.30-kor mutatják be a közösségi házban (a volt ingyenkonyha épülete). A könyvbemutatón részt vesz Lövétei Lázár László, a Hargita Kiadóhivatal igazgatója, Siklódy Ferenc grafikus, a kiadó munkatársa és dr. Borcsa János, a kötet szerkesztője.