Kevesebb utánajárás a gazdáknak

2017. június 20., kedd, Gazdakör
Jó hír a termékeiket törvényes körülmények között értékesítő gazdáknak: a parlament elfogadta azt a törvénymódosítást, amelynek értelmében a termelői igazolások (atestat producător) és az eladási füzetek (certificat valorificare) érvényességét öt évre emelte. A rendeletet az államelnöknek is alá kell írnia, majd a Hivatalos Közlönyben való megjelenés után lép érvénybe 2018. január 1-jétől.
  • Nem kell évente igényelni az értékesítéshez szükséges iratokat
    Nem kell évente igényelni az értékesítéshez szükséges iratokat

A már kiváltott iratok érvényességük idején továbbra is használhatók. Jövő évtől ötéves időszakra lesznek érvényesek, ez sok utánjárástól, bürokratikus tennivalótól szabadítja meg a gazdákat. A termelői igazolások és eladási füzetek öt évre érvényes öt oldalt fognak tartalmazni, ezekre jegyzik fel az illető évre vonatkozó adatokat: megművelt területek nagysága, kultúrák, állatlétszám fajok szerint, gyümölcsfák száma stb. Az igazolásokat annál a polgármesteri hivatalnál kell igényelni, amelynek közigazgatási területén található a farm, a termőföldek.
Cikk megjelenési időpontja: 2017-06-20 00:00
Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint ki nyeri a futball világbajnokságot?eredmények
szavazatok száma 247
szavazógép
2017-06-20: Gazdakör - Bokor Gábor:

Kampányígéret a gyapjútámogatás

Egy Beszterce-Naszód megyei, építkezésre szakosodott cég juhok gyapjúját kívánja felhasználni szigetelőanyagként. Más vállalkozók is keresik a gyapjú felhasználási lehetőségeit – műtrágya előállítására, a kozmetikai és a gyógyszeripar számára szükséges lanolin kivonására.
2017-06-20: Gazdakör - Incze Péter:

Népszerű a fiatal gazdák megtelepedésének támogatása (Vidékfejlesztés)

A vidékfejlesztési terv 6.1-es intézkedésére évről évre egyre több megyebeli, 41 év alatti fiatal pályázik. A  fiatal gazda pályázat útján 40 000, illetve 50 000 euró támogatást kaphat a gazdaság SO-euró értékétől függően, két részletben. A sikeres pályázat esetén a szerződés megkötése után rögtön a teljes összeg 75 százalékát átutalják, a második részletet pedig legtöbb három év után fizetik ki.