Háromszínű méz

2017. június 20., kedd, Gazdakör
Egy Botoșani megyei méhész háromszínű mézet bocsátott piacra. Az üvegekbe három rendkívül értékes mézfajtát csomagol – repce, akác és vegyes virág –, innen ered a sokszínűsége.

A háromszínű méznek nagy sikere van a piacon, sokan vásárolják, azért is, mert az üvegben lévő háromfajta méznek más és más hatása van a szervezetre. A méhésznek jelenleg 300 kaptár méhe van, de tervei ambiciózusak: 2000-re akarja növelni a kaptárok számát. Romániában jelenleg 1,47 millió kaptárnyi méhet tartanak nyilván hozzávetőleg 40 ezer méhész tulajdonában.
Cikk megjelenési időpontja: 2017-06-20 00:00
Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint ki nyeri a futball világbajnokságot?eredmények
szavazatok száma 93
szavazógép
2017-06-20: Gazdakör - :

Nincs előrelépés medveügyben

Nem elégedettek a gazdák a kormány hozzáállásával, ahogyan a medvék okozta veszélyeket kezelik – jelentette ki Ötvös Mózes, a Kovászna Megyei Szarvasmarha-tenyésztők Egyesületének elnöke. Az elmúlt héten a környezetvédelmi minisztérium vezetője fogadta a gazdák és vadgazdálkodók küldöttségét, de újból csak ígéretek hangzottak el, konkrét lépés nem történt.
2017-06-20: Gazdakör - :

Zúgolódnak a méhészek

Veszélyben vannak a méhészeti szektor által 2017-ben lehívható eurós alapok – kongatja a vészharangot a Románia Méhészegyesületek Szövetsége (ROMAPIS).