Sepsiszentgyörgy, 2018. február 18., vasárnap 05:03
Köszöntjük Bernadett nevű olvasóinkat!

Zúgolódnak a méhészek

2017. június 20., kedd, Gazdakör
Veszélyben vannak a méhészeti szektor által 2017-ben lehívható eurós alapok – kongatja a vészharangot a Románia Méhészegyesületek Szövetsége (ROMAPIS).

A kiadások elszámolási kéréseit július 31-ig kell letenni, de a mai napig nem hagyták jóvá az Országos Méhészeti Programot, amelynek keretében a támogatásokat folyósítják – írja a ROMAPIS közleménye, amelyet dr. Mircea Ciocan elnök írt alá. Az Országos Méhészeti Program körüli tárgyalások két éven át zajlottak, de eredmény még nem született, nem hagyták jóvá kormányhatározattal. A programot az Európai Unió, valamint az államkassza finanszírozza, ez az egyetlen támogatásigénylési lehetőség a méhészek számára.
Hozzászólások
2017-06-20: Gazdakör - :

Háromszínű méz

Egy Botoșani megyei méhész háromszínű mézet bocsátott piacra. Az üvegekbe három rendkívül értékes mézfajtát csomagol – repce, akác és vegyes virág –, innen ered a sokszínűsége.
2017-06-20: Gazdakör - :

Támogatáskiegészítés állattenyésztőknek

További összegeket kapnak azok az állattenyésztők, akik termeléshez kötött támogatásokat igényeltek. Az ellenőrzések befejezésével ismertté vált a támogatásra jogosultak lajstroma, a még leosztható összeget nekik utalják ki – jelentette be Adrian Pinte APIA-vezérigazgató.