Sepsiszentgyörgy, 2018. február 24., szombat 20:10
Köszöntjük Mátyás nevű olvasóinkat!

Gyalogosok közé hajtott egy furgon Londonban

2017. június 20., kedd, Világfigyelő
Muszlimok imádkoznak a Finsbury Parknál, ahol egy furgon a mecsetből távozók közé hajtott Fotó: Daniel Leal-Olivas/AFP/origo.hu
Muszlimok imádkoznak a Finsbury Parknál, ahol egy furgon a mecsetből távozók közé hajtott Fotó: Daniel Leal-Olivas/AFP/origo.hu
Gyalogosok közé hajtott egy furgon hétfő hajnalban London északi részén, egy mecset közelében. A Scotland Yard kora reggel ismertetett végleges adatai szerint egy ember meghalt, nyolc sérültet kórházba szállítottak. Theresa May brit miniszterelnök potenciális terrortámadásnak nevezte az incidenst, a Brit Muszlim Tanács vezetője szerint iszlámgyűlölet által vezérelt cselekedetről van szó.

A hétfő hajnali incidens a Finsbury Park közelében működő mecset muszlim kulturális központja mellett történt a Seven Sisters Roadon. A Scotland Yard összegzése szerint egy ember a helyszínen életét vesztette, és a mentők nyolc sérültet vittek kórházba. A londoni rendőrség közölte, hogy a helyszínre vonuló rendőri egységek őrizetbe vették a furgon vezetőjét, egy 48 éves férfit, akit a járókelők a támadás után feltartóztattak. A Scotland Yard beszámolója szerint a korábbi médiaértesülésekkel ellentétben nincs hír arról, hogy bárki késelésből eredő sérüléseket szenvedett volna. A rendőrség nem tud arról sem, hogy az elkövetőnek lettek volna társai, bár ezt még vizsgálják.
Theresa May brit miniszterelnök rettenetes incidensnek nevezte a történteket. A kormányfő hozzátette: a történteket a brit kormány potenciális terrortámadásként kezeli. Délutáni nyilatkozatában megismételte azt a korábban is hangoztatott nézetét, hogy Nagy-Britannia hosszú évek óta túlságosan nagy toleranciát tanúsít a szélsőségességgel szemben. May szerint ez érvényes a szélsőségesség minden formájára, beleértve az iszlámgyűlöletet is. A Downing Streeten felolvasott nyilatkozatában a brit miniszterelnök kijelentette: a kormány felülvizsgálja terrorellenes stratégiáját annak érdekében, hogy a rendőrség és a biztonsági szolgálatok megkapják mindazokat a cselekvési jogköröket, amelyekre szükségük van. A kormány ki fogja gyomlálni a szélsőséges és gyűlöletkeltő ideológiákat a brit társadalomból és az internetről is, és el fogja érni, hogy ezek az ideológiák sehol ne tenyészhessenek biztonságban – fogalmazott.
Hozzászólások
2017. június 20.
kedd 07:51
ejnyebejnye
1572 hozzászólás
Az, ahogyan kezelik a történteket mindent elmond a megvezetett európai liberális társadalomról.Tehát ha egy őshonos , otthon lévő polgárnál elszakad a cérna és úgyanazzal a mértékegységgel mér, amivel a muszlimok akkor kigyót békát rákiabálnak és rettenetesen fel vannak háborodva.Igen, mert a forgatókönyv amit megirtak másképp szól.Nincsen joga sőt nem szabad se egy angolnak se egy németnek ilyent csinálni a saját országában.Nem , az európainak csak meghalni szabad, legázolva, felrobbantva, lelőve stb stb.
Nem a jó filmet forgatták most az egyszer.Adja a fennvaló hogy minél többször megváltozzon a forgatókönyv.Az a kár hogy csak egy muszlim patkolt el és nem 20 legalább.

2017. június 20.
kedd 10:32
Ferencz
13769 hozzászólás
" ...a Brit Muszlim Tanács vezetője szerint iszlámgyűlölet által vezérelt cselekedetről van szó." Vajon ez a "vezető" hányszor mélázott el azon, hogy vajon miért is létezik iszlámgyűlölet, és mit tett ő személyesen, s mit becses tanácsa azért, hogy a helyzet változzék, s ne fajuljon el még jobban?

2017. június 20.
kedd 12:14
makedon
39 hozzászólás
Idézek más forrásból: Egy a Telegraphnak nyilatkozó szemtanú szerint a férfi azt kiabálta, "minden muszlimot megölök". Amikor a magas, erős testfelépítésű férfit a mecsetből hazainduló emberek a földre fektették, azt kiabálta, "öljetek meg, öljetek meg", de mondták neki, hogy nem ölik meg. Legalább fél óráig tartották így, amíg átadták a rendőrségnek. A férfit a tömegből többen megütötték és megrúgták. A férfi az egyik közeli mecset imámja, Mohamed Mahmoud védte meg attól, hogy meglincseljék.
Más
Ha volna csepp esze valakinek a Háromszék szerkesztőségében, kitiltaná az uszító szövegeket posztoló usereket. Indoklás: Terrorizmus pártolása, uszítás és iszonyatosan alacsony iq. 13316 hozzászólás az igazi foltelhuszári ranggal jár.

2017. június 20.
kedd 14:43
ejnyebejnye
1572 hozzászólás
S ugyanbiza miért es , makedon? Hát a te hires ( vagy inkább hirhedt) muszlimjaid mit kiabálnak amikor ártatlan európaiakat ölnek meg? Halál a hitetlenekre.Hány muszlimot vertek, öltek meg idáig Európában? Egyet se tudtommal.De nap mint nap felrobban egy ártatlan európai civil , lelőnek valakit, kocsival kifasirtolnak.
Mi ez az egyoldalú hozzáálás, részrehajlás? Kisértetiesen emlékeztetsz valakire, akit nem is rég tiltottak ki innen, éppen az ellenzős hozzáállása miatt.
Kiskoma, ajánlok valami.vegyél el egy pénzérmét és nézd meg , hány oldala van.Az 13316 os hozzászolónak annyi IQ ja van hogy te még legalább háromszor meg kell szülessél .
Szólithatlak esetleg butacskának? vagy valamelyik alteregója vagy?
Ferencznek tökéletesen igaza van - hogy ide jutottunk arról kizárólag a muszlimok tehetnek, akiket befogadtak , munkát és letelepedést biztositottak nekük .És ők igy hálálják meg.Mint a veszett kutya, megmarják a kezet amely ételt ad nekük.
Hol a jó büdös francba irja hogy nem irhatod meg az igazat? Ez még nem uszitás kiskoma.Az a baj veletek liberális hermafrodita európai csigákkal hogy teljesen a propaganda rabjai lettetek, elvesztettétek a kritikai , analitikus gondolkodásmódotokat.Más gondolkozik helyetetek sajna.

2017. június 20.
kedd 14:58
ejnyebejnye
1572 hozzászólás
Figyelmedbe ajánlom kiskoma az Orosz Gárdát.Na ne félj mert ott egyszer kellett a nőket fogdossák a Finnországból áttévedt csóró migráncsok egy orosz kisvárosban, égy megpakolták a gárda tagjai hogy az egéssz a kórházba kerűlt.Úgyanez amikor megtörtént Kölnbe, három napig ki se szivárgott a cenzúra miatt.
Melyik a nagyobb szabadság szerinted?

2017. június 20.
kedd 16:00
ejnyebejnye
1572 hozzászólás
Könnyű itt nagy szavakkal argumentálni, iq - ról beszélni( amit úgy amúgy nagy betűvel irnak, te zseni ).De amikor argumentálni kell, na hopp - akkor vannak ám a bajok.Még hogy makedón - hahahahahaha.Butacska vagy te, úgy ahogy sok más voltál már.Átlátok rajtad, klimaxos hisztike.

2017-06-20: Világfigyelő - :

Berlinben is a bukaresti válságról (Merkellel találkozott Iohannis)

Románia stabil ország, és belpolitikai válságának nincs hatása a kül- és Európa-politikájára – jelentette ki Klaus Iohannis román államfő tegnap Berlinben Angela Merkel német kancellárral folytatott megbeszélése után.
2017-06-20: Világfigyelő - :

Macron mindent vitt (Franciaországi választások)

Rekordalacsony, 43 százalékos részvétel mellett Emmanuel Macron francia elnök pártja, a Köztársaság lendületben abszolút többséget szerzett a francia törvényhozási választások második fordulójában vasárnap.