Sepsiszentgyörgy, 2018. február 18., vasárnap 05:07
Köszöntjük Bernadett nevű olvasóinkat!

Macron mindent vitt (Franciaországi választások)

2017. június 20., kedd, Világfigyelő
Rekordalacsony, 43 százalékos részvétel mellett Emmanuel Macron francia elnök pártja, a Köztársaság lendületben abszolút többséget szerzett a francia törvényhozási választások második fordulójában vasárnap.

Macron pártja és a szintén centrista Francois Bayrou Demokrata Mozgalom (MoDem) nevű tömörülése 355 mandátumot szerezhet az 577 fős nemzetgyűlésben. Az abszolút többséghez 289 képviselőre van szükség. A Köztársaságiak vezette jobbközép 125 képviselői helyre számíthat, ami meghaladja azt a határt, amelyre a legnagyobb ellenzéki párt az első forduló alapján számított. A Szocialista Párt 34, szövetségeseivel együtt várhatóan 49 képviselőt juttat a törvényhozásba, ahol eddig 314 képviselővel abszolút többsége volt. A jelentős vereség miatt az urnazárást követően a párt főtitkára, Jean-Chris­tophe Cambadélis azonnal lemondott a tisztségéről. A Lázadó Franciaország nevű radikális baloldali pártnak 19 képviselője lesz, és a Kommunista Párttal együtt 28–30 fős frakciót alakíthat a radikális baloldal. A Marine Le Pen vezette Nemzeti Front 6–8 helyet szerezhet a törvényhozásban. Jóllehet a párt megháromszorozta a képviselői számát, frakciót nem tud alakítani, mert ahhoz legalább 15 képviselőre lenne szüksége. Ugyanakkor Marine Le Pen személyes sikert ért el, harmadik próbálkozás után sikerült képviselői helyet szereznie, és így európai parlamenti képviselőségét a hazai parlamenti hellyel váltja fel. A pártvezető úgy vélte, hogy mostantól a Nemzeti Front „az egyetlen ellenálló erő Franciaország felhígításával szemben”.
Az abszolút többségnek köszönhetően az elnök már a nyáron beindíthatja legfőbb reformjait: a munkajog lazítását a munkanélküliség csökkentése érdekében, a közélet erkölcsössé tételét célzó törvényeket és alkotmánymódosítást, valamint a terrorfenyegetettség miatt a 2015. november 13-i párizsi merényletsorozat éjszakáján bevezetett rendkívüli állapot hatodik meghosszabbítását, majd azt követően az új terrorelhárítási törvényt, amelynek célja, hogy november 1. után véget érjen a rendkívüli állapot.
Az Emmanuel Macron által egy hónapja kinevezett Edouard Philippe miniszterelnök és kormánya a hagyományoknak megfelelően jövő hétfőn vagy kedden benyújtja lemondását azért, hogy az államfő azonnal ismét kinevezze. A kormányban jelentős változások nem várhatók. Az új nemzetgyűlés június 27-én ül össze először és választja meg az elnökét, a kormányról július 4-én tartanak bizalmi szavazást az alsóházban.
Hozzászólások
2017. június 20.
kedd 10:27
Ferencz
13769 hozzászólás
Amint a tegnap is írtam, a magyar választási rendszer a franciához képest nagyon is megengedő, s mégis az háborítja fel a liberális világot, beleértve a magyarországi "megélhetési balliberálisokat " is! Bővebb elemzés/értelmezés az Echo tv múlt csütörtök esti Háttér-kép című adásában!!!! Higgyétek el, érdemes megnézni/meghallgatni!

2017. június 20.
kedd 19:21
Ferencz
13769 hozzászólás
Ugyanezen témakörben: lássuk mit ért a magyarországi demokráciahiányon a Magyar Nemzet egyik felkent cikkírója:2017 június20,Ugró Miklós: fabula rasa). Remélem választ adok egy makedon nevű beírónak is , akinek a "legfontosabb érve" a szélsőséges iszlám visszautasítása mellett az, hogy én sokszor írok véleményt, megjegyzést, ennélfogva az I.Q -m alig mérhető:"......A leggyakrabban hangoztatott és legütősebbnek szánt érvük, - mármint a kormánypártiaknak(pontosítás tőlem) - hogy Franciaországban még aránytalanabb a választási rendszer, mégis demokrácia van. Ez így igaz, de Franciaország nyakló nélkül befogadja a migránsokat is, azt mégsem tartjuk követendő példának.... " Tehát fideszes választópolgár jól vésd az eszedbe: a demokrácia legújabb és legátfogóbb fokmérője a nyakló mértéke, - ezt a ballib világra nézve tudott dolog volt eddig is - illetve a nyakló nélküli migránsbefogadás!!!! A másik pillér a gender pisszenés nélküli elfogadása, a harmadik pedig a familizmust mindinkább felváltó feminizmus, szoros kapcsolatban az előzővel. a genderrel. Óhajtjátok az efféle demokráciát? Diktatúrában éltek testvéreim, hiszen nem eléggé részrehajló a választási rendszeretek, nem akarjátok feláldozni keresztényi múltatokat és értékeiteket. magyarságotokat a nagyhatalmi játékterek oltárán, és még mindig a legfőbb kincsnek a kétneműek által létrehozott és benépesített család!!! Isten óvjon, maradjatok mindig is ilyenfajta diktatúra szeretők.
Ha annyira magas az IQ-ja az említett makedonnak, bizonyára felfogja, hogy miért is firkálok ennyit: mert van véleményem ! És lesz is! Még akkor is lesz, amikor az már nem trendi!

2017-06-20: Világfigyelő - :

Gyalogosok közé hajtott egy furgon Londonban

Gyalogosok közé hajtott egy furgon hétfő hajnalban London északi részén, egy mecset közelében. A Scotland Yard kora reggel ismertetett végleges adatai szerint egy ember meghalt, nyolc sérültet kórházba szállítottak. Theresa May brit miniszterelnök potenciális terrortámadásnak nevezte az incidenst, a Brit Muszlim Tanács vezetője szerint iszlámgyűlölet által vezérelt cselekedetről van szó.
2017-06-20: Világfigyelő - :

Merényletkísérlet Párizsban

Szándékosan rendőrségi furgonba rohant egy autó Párizsban, a Champs-Élysées sugárúton tegnap délután, a sofőrjén kívül nem sérült meg senki – közölte a helyi prefektúra. Gérard Collomb belügyminiszter tájékoztatása szerint a járművet vezető férfi meghalt.