Merényletkísérlet Párizsban

2017. június 20., kedd, Világfigyelő
Szándékosan rendőrségi furgonba rohant egy autó Párizsban, a Champs-Élysées sugárúton tegnap délután, a sofőrjén kívül nem sérült meg senki – közölte a helyi prefektúra. Gérard Collomb belügyminiszter tájékoztatása szerint a járművet vezető férfi meghalt.

A tárcavezető merényletkísérletnek minősítette a történteket. Hivatalos források szerint a jármű a 15.40-kor történt ütközés után kigyulladt. A BFM hírtelevízió helyszíni tudósítása szerint a Renault Mégane gépkocsi vezetőjénél, aki egyedül volt a járműben, fegyver volt, a rendőrök kihúzták a járműből, és a helyszínen ártalmatlanították, a lángokat a tűzoltók eloltották. A belügyminiszter azt is megerősítette, hogy több fegyver és robbanóeszköz volt a gépkocsiban, amelyektől felrobbanhatott volna. Hivatalos források szerint egy Kalasnyikovot, több kézifegyvert és gázpalackot találtak a tűzszerészek a jármű csomagtartójában. A férfi személyazonosságát egyelőre nem közölték, de a BFM hírtelevízió úgy tudja, hogy egy 33 éves, a rendőrségi nyilvántartásban iszlamista radikálisként nyilvántartott, francia állampolgárságú férfiről van szó.
Cikk megjelenési időpontja: 2017-06-20 00:00
Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint ki nyeri a futball világbajnokságot?eredmények
szavazatok száma 128
szavazógép
2017-06-20: Világfigyelő - :

Macron mindent vitt (Franciaországi választások)

Rekordalacsony, 43 százalékos részvétel mellett Emmanuel Macron francia elnök pártja, a Köztársaság lendületben abszolút többséget szerzett a francia törvényhozási választások második fordulójában vasárnap.
2017-06-20: Világfigyelő - :

Meghosszabbított szankciók

Egy évvel meghosszabbította az Európai Unió a hivatalosan Ukrajnához tartozó Krím félsziget törvénytelen annektálása miatt Oroszország ellen elrendelt gazdasági szankciókat – tudatta tegnap a tagállami kormányokat tömörítő miniszteri tanács sajtószolgálata. Az uniós büntetőintézkedések hatályát 2018. június 23-ig tolta ki az Európai Unió Tanácsa.