Sepsiszentgyörgy, 2018. február 24., szombat 20:15
Köszöntjük Mátyás nevű olvasóinkat!

Óvatosságra intik a gyermekeket, szülőket (Vakációs Balesetveszély )

2017. június 20., kedd, Közélet
Albert Levente felvétele
Albert Levente felvétele
A beköszönő nyári szünidő kapcsán a megyei rendőrkapitányság pár fontos közlekedési tanáccsal fordul a szülőkhöz a sok esetben tragikus, súlyos kimenetelű balesetek elkerülése érdekében.

A hatóság azt javasolja a szülőknek, hogy négy alapvető szabályt mindenképp tanítsanak meg gyermeküknek: elsőként, hogy gyalogátjárók közelében soha ne engedjék el a felnőtt kezét, illetve hogy képességeikhez mérten figyeljenek a forgalomra, másodikként, hogy kétszer is bizonyosodjanak meg, biztonságos-e átkelni, mielőtt lelépnének az úttestre, illetve a gyalogátjárón ne rohanjanak, és ne forduljanak vissza. Álló, indulni készülő járművek (gépkocsik, autóbuszok) mögött soha ne keljenek át az úttesten – fogalmaz a rendőrségi ajánlás. A hatóság továbbá felkéri a szülőket, hogy lehetőleg ne engedjék a forgalmas út mellett játszani a kicsiket, ahol könnyedén a járművek közelébe kerülnek.
Kitérnek a biciklizést érintő szabályokra is, emlékeztetve, hogy a közlekedési szabályok szerint közúton biciklivel csak 14. évüket betöltöttek járhatnak egyedül. Az ennél fiatalabb gyermekek kísérő nélkül csak az erre a célra kialakított köz- vagy magánterületeken közlekedhetnek, közúton csak felnőtt társaságában tartózkodhatnak. A kerékpároknak, amellett, hogy megfelelő műszaki állapotban kell lenniük, rendelkezniük kell hang- és fényjelző, valamint fényvissza­verő felszerelésekkel. Este a fényvisszaverő ruházat viselete is kötelező. A rendőrség továbbá javasolja a védősisak, könyök- és térdvédők vagy akár az erre a célra szolgáló kesztyűk használatát. Ami a kerékpározásra vonatkozó tiltásokat illeti, a hatóság emlékeztet: tilos biciklizni tanulni a forgalmas utakon, többen párhuzamosan haladni, egy haladó járműbe kapaszkodva kerékpározni, az úttesten a nyeregbe ülve átkelni.
A biztonságos kerékpározás érdekében a rendőrség felkéri a bicikliseket, tartsák be az irányváltáskor alkal­mazandó kézjeleket, és alaposan bizonyosodjanak meg, hogy veszélytelenül végrehajtható a manőver, még akkor is, ha egyébként nekik van elsőbbségük.
Hozzászólások
2017. június 20.
kedd 14:33
bartosa
77 hozzászólás
10 napja jun. 10-én szobaton bicikliztem fel a Perkőre a 12 éves unokámmal. mikor a főuton a feltérőnél megállitottak a rendőrök, azt mondták 14 év alatt nem bicajozhat az úton, száljon le és taszítsa. Leszálltunk és taszítottuk a főuton mivel ott járda nem volt. Talán nem helyiek voltak, hárman álltak ott. Akor most szabad felügyelettel biciklizzenek vagy nem???? Felérve a Perkőre, annyi feketeruhás beöltözött terrorelhárítót láttam azt hittem forradalom van a Perkőn. Gondolom a tizenéves gyerekekre vigyáztak.
Tehát 14 éven aluli gyerekkel szülői felügyelettel sem főúton.

2017-06-20: Világfigyelő - :

Nőtt az áldozatok száma

A rendőrség szerint elérheti a 79-et a múlt heti londoni tűzvész halálos áldozatainak száma. Stuart Cundy rendőrparancsnok arról is beszámolt, hogy épségben előkerült öt olyan ember, akiről eddig azt hitték, hogy eltűntek a Grenfell Tower nevű 24 emeletes toronyházat csaknem teljesen felemésztő tűzvészben.
2017-06-20: Közélet - Iochom István:

Iskolabővítés Kézdikőváron

A kézdikővári I–VIII. osztályos (egyelőre) névtelen iskola épületét a közelmúltban tataroztatta a kézdiszentléleki községháza, a tetőtér beépítésével újabb osztálytermeket alakítottak ki, az épület külső felújítása maradt idénre. A nyílászárók teljes cseréjét is megejtették.