Tovább terjed a kanyaró

2017. június 20., kedd, Közélet
Péntekig harminc személy hunyt el kanyarós megbetegedés miatt, a harmincegyedik eset még nem nyert megerősítést – közölte az Országos Közegészségügyi Intézet.

A járvány kezdete – tavaly február óta – összesen 7233 kanyarós esetet regisztráltak, az intézet szerint az ország minden megyéjéből jeleztek kanyaró­vírussal való fertőződést. A legfrissebb, előző pénteki össze­sítőt Temes megye vezeti 1167 esettel, majd Krassó-Szörény (1095) és Arad (964) megye következik. Háromszékről eddig nyolc megbetegedést jelentettek, megyénk a 34. helyen szerepel a listán, Ialomița, Prahova, Bákó, Konstanca, Botoșani, Máramaros és Vrancea megye előtt, ahol 2 és 8 között volt a kanyarós megbetegedések száma. Nyolc halálesetet Temes megyében, ötöt Arad megyében, hatot Dolj megyében, négyet Krassó-Szörény megyében jegyeztek, egy-egy pedig Bihar, Szatmár, Călăraşi, Vaslui, Galaţi, Maros megyében, valamint Bukarestben történt. A legújabb, 31. esetet Kolozs megyéből jelentették, erről azonban egyelőre nem bizonyosodott be, hogy a kanyaró miatt hunyt el az áldozat – ismertette az Agerpes hírügynökség a közegészségügyi intézet adatait. (dvk)
Cikk megjelenési időpontja: 2017-06-20 00:00
Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint bent marad-e az első ligában a Sepsi OSK labdarúgócsapata?eredmények
szavazatok száma 290
szavazógép
Várható időjárás Sepsiszentgyörgyön
2017-06-20: Közélet - Iochom István:

Iskolabővítés Kézdikőváron

A kézdikővári I–VIII. osztályos (egyelőre) névtelen iskola épületét a közelmúltban tataroztatta a kézdiszentléleki községháza, a tetőtér beépítésével újabb osztálytermeket alakítottak ki, az épület külső felújítása maradt idénre. A nyílászárók teljes cseréjét is megejtették.
2017-06-20: Közélet - :

Vigyázat a rovarirtóval

2000 lejre bírságoltak a rendőrök egy zágonbárkányi férfit, aki rovarirtót árusított. A fegyvereket, robbanószereket és mérgező anyagokat ellenőrző szakosztály munkatársai szerint az áruba bocsátott Xn besorolású rovarirtó mérgező, annak forgalmazása különleges engedélyhez kötött. A bírságon kívül a férfinál levő tíz fiolát elkobozták. (sz.)