Ittasan vezettek

2017. június 20., kedd, Közélet
Három ittas vezetőt kaptak el a háromszéki rendőrök a napokban. Vasárnapról tegnapra virradó éjjel Kézdivásárhelyen igazoltattak egy gépkocsit vezető 18 éves fiatalembert. Kiderült, nincs vezetői jogosítványa, ráadásul leheletében 0,55 mg/l szesztartalmat mutatott ki az alkoholszonda.

Szintén Kézdivásárhelyen szombat este egy gépkocsit vezető férfi leheleté­ben 0,91 mg/l alkoholtartalmat mutatott a mérőműszer. Mindkettőjüket vérvételre kórházba kísérték. Ugyanis az ittas vezetés bűncselekményének küszöbértéke a vérben mért 0,8 ezrelék. Tapasztalat szerint a kifújt levegő literében milligrammban mért szesztartalom kétszerese nagyjából megegyezik a vérben ezrelékben kimutatott alkoholmennyiséggel. Mindkét esetben ittas vezetésért, az elsőben még jogtalan vezetésért is bűnügyi vizsgálati iratcsomót nyitottak. Egy harmadik esetben arra figyeltek fel a rendőrök, hogy egy benzinkúttól úgy hajtott ki egy gépkocsi, hogy majdnem összeütközött egy szabályosan közlekedő autóval. Megállították, ám vezetője nem volt hajlandó alkoholszondába fújni, sem vérvételre menni. Mintavétel megtagadásáért bűnügyi vizsgálati iratcsomót nyitottak a 41 éves férfi nevére. (sz.)
Cikk megjelenési időpontja: 2017-06-20 00:00
Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint bent marad-e az első ligában a Sepsi OSK labdarúgócsapata?eredmények
szavazatok száma 1002
szavazógép
2017-06-20: Közélet - :

Felborult az autó

Vasárnap este baleset történt Zabolán: egy személygépkocsinak a túlzott sebesség miatt nem sikerült bevennie egy veszélyes kanyart, a túloldalon kisodródott, nekiütközött egy hídfőnek, és felborult. Vezetője, akinek leheletében nem mutattak ki alkoholtartalmat, könnyebb sérüléseket szenvedett. A rendőrök folytatják a kivizsgálást. (sz.)
2017-06-20: Közélet - Szekeres Attila:

Támogatják az egyházakat

Kiemelten támogatja a háromszéki önkormányzat a megyében működő egyházakat idéntől. A nagyobb értékű támogatásokról szóló finanszírozási szerződéseket tegnap írta alá Tamás Sándor, Kovászna Megye Tanácsának elnöke és tizenkét egyházi intézmény képviselője Sepsiszentgyörgyön a Gyöngyvirág utcai református parókián.