Gyerekek és lovak a Négyháznál

2017. június 20., kedd, Közélet
Újabb sikeres lovas gyermeknapot szervezett a Sacramento Lovas Klub. A Zabola melletti Négyháznál a szombati eseményen újból a gyerekek kerültek a középpontba, de a felnőttek is jól érezhették magukat a rendezvényen – kár, hogy a délutáni programokat részben borította az eső. A lovas gyermeknap célja minél szélesebb körökkel megismertetni a lovaglást, de a szórakozás biztosítása is fontos – mondta a sajtónak Cseh Réka, a lovasklub vezetője.
  • A lipicai lovak fellépése elkápráztatta a közönséget
    A lipicai lovak fellépése elkápráztatta a közönséget

Nyitányként a kézdivásárhelyi Székely Kutya Klub elnöke, Forró Béla jóvoltából a kutyatartásról, nevelésről hallhattak érdekes előadást a kicsik. Közben a lovasok készülődtek, majd színvonalas előadással mutatkoztak be. A műsorban lovas karüsszel, osztálylovaglás és joker ugratás szerepelt – a nézők legnagyobb ámulatára. További lovas mutatványokban sem volt hiány, a programban szerepelt a Sasíjász lovas íjászcsapat Élő történelemóra című fellépése, melynek során a honfoglalás korának harcászati módszereit mutatták be. A részt vevő gyerekek ügyességi feladatokat teljesíthettek lovak hátán, nem hiányzott a western lovas ügyességi verseny sem.
A torjai Bálványos Fiai hagyományőrző egyesület tagjai jurtát állítottak, ahol a gyerekek „élőben” próbálhatták ki, miként is éltek honfoglalás kori elődeik, milyen fegyvereket használtak. A kreatív kuckókban alkotótehetségüket csillogtatták a gyerekek, maszkokat készíthettek, rajzolhattak, lóval kapcsolatos rajzaikat, festményeiket az Én és lovam versenyre nevezhették. A délután folyamán a kovásznai Boldog Apor Vilmos HANGfoglalás zenekarának kellett volna fellépnie, de az eső miatt elmaradt a nem mindennapi zenei élménnyel kecsegtető élő koncert.
A Sacramento Lovas Klub folyamatosan, évente hangsúlyt fektet a gyerek–ló ismeretség fejlesztésére. A lovas kurzusok mellett idén is nyári napközis lovas tábort szerveznek, Osztály! Kirándulás! címszó alatt előre bejelentkezett csoportoknak istállólátogatást, lovaglást, szabadtéri játékokat biztosítanak.
Cikk megjelenési időpontja: 2017-06-20 00:00
Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint ki nyeri a futball világbajnokságot?eredmények
szavazatok száma 93
szavazógép
2017-06-20: Máról holnapra - Mózes László:

Banánköztársaság

Ha minden társadalmi és gazdasági kérdést oly nagy erőbedobással és lendülettel próbálnának megoldani derék kormánypolitikusaink, mint ahogy most a Dragnea–Tăriceanu, illetve Grindeanu–Ponta tábor kíséreli menteni a bőrét, bizonyára több száz kilométernyi új autópályán lehetne száguldozni, korszerűbbé vált volna az oktatás, illetve emberibbé az egészségügy.
2017-06-20: Közélet - Iochom István:

Lovasnapok Nyujtódon

Az Erdélyi Lovaskaszkadőr Egyesület szervezésében zajlott szombaton és vasárnap a Háromszéki Lovasnapok rendezvénysorozat Nyujtódon. Sajnos, az időjárás nem kedvezett, mindkét nap esett az eső. A másfél napos rendezvény szombat délben összetett tereplovas versennyel kezdődött. Az első három helyezett: Bódi Albert, Bodó Barbara és Réthi Brigitta. Ezt követően a Sasíjászok bemutatót tartottak  (fotó) a Recsenyédi testvérek közreműködésével, majd az Erdélyi Lovaskaszkadőr Egyesület tagjai kaszkadőrmutatványokat ismertettek.