Lovasnapok Nyujtódon

2017. június 20., kedd, Közélet
Az Erdélyi Lovaskaszkadőr Egyesület szervezésében zajlott szombaton és vasárnap a Háromszéki Lovasnapok rendezvénysorozat Nyujtódon. Sajnos, az időjárás nem kedvezett, mindkét nap esett az eső. A másfél napos rendezvény szombat délben összetett tereplovas versennyel kezdődött. Az első három helyezett: Bódi Albert, Bodó Barbara és Réthi Brigitta. Ezt követően a Sasíjászok bemutatót tartottak  (fotó) a Recsenyédi testvérek közreműködésével, majd az Erdélyi Lovaskaszkadőr Egyesület tagjai kaszkadőrmutatványokat ismertettek.
  • Szegeti Abigél felvétele
    Szegeti Abigél felvétele

Vasárnap a Boros Vilmos római katolikus plébános által celebrált ünnepi szentmisét követően a gyorsasági verseny előfutamait tartották meg munka- és sportló kategóriában. Az összetett ügyességi lóversenyt Ugron Attila nyerte meg, őt követte Mojzi Árpád és Lukács Hunor. A szekeres ügyességi lóverseny első két helyezettje: Antal Norbert és segédhajtója, Mojzi Árpád, illetve Harai Tibor és segédhajtója, Mátyás Géza. A Toldi nyomdokain lépkedve hétfogásos erőpróba győztese Bajka Barnabás lett, második helyen Lukács Hunor, harmadikon pedig Harai Tibor végzett. A rönkhúzó versenyt egy lóval és két lóval is Bajka Barnabás nyerte meg. Az Aranyparipa-díjért öt lovas szállt nyeregbe, a díjat Bódi Albert Imán nevű arab telivér lovával nyerte. Ezt követően tartották meg a munka- és sportlovak gyorsasági futamának döntőjét. A munkalovak kategóriában Mátyás Tivadar, Orbán István és László Pál végzett dobogós helyen, míg a sportló kategóriában Tóth Szabolcs, László Pál és Orbán István volt az első három helyezett.
A díjakat Ugron Attila főszervező, az Erdélyi Lovaskaszkadőr Egyesület vezetője, Réti Sándor vállalkozó, az egyik támogató és Ugron-Fejér Orsolya szervező adta át a győzteseknek. A rendezvényt a házigazdák két látványos kaszkadőr produkciója zárta. A sepsiszentgyörgyi Salvatore Egyesület mindkét nap elsősegély-bemutatót tartott. Ugron Attila azt szeretné, ha jövőre kettesfogathajtó-versennyel egészülnének ki a lovasnapok, majd egy-két esztendő múlva a díjugratást is bevonnák a versenyszámok közé.
Lovas műsorok, kaszkadőrök, lovaselőadások, lovasversenyek, íjászbemutató, ajándék vásár és zenei fellépők várták az idelátogatókat az árnyékos gasztrosátraknál. A kicsiket lósimogatás, lovagoltatás, arcfestő, ugráló és sok vidám játék örvendeztette a gyereksarokban.
Cikk megjelenési időpontja: 2017-06-20 00:00
Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint ki nyeri a futball világbajnokságot?eredmények
szavazatok száma 93
szavazógép
2017-06-20: Közélet - Bokor Gábor:

Gyerekek és lovak a Négyháznál

Újabb sikeres lovas gyermeknapot szervezett a Sacramento Lovas Klub. A Zabola melletti Négyháznál a szombati eseményen újból a gyerekek kerültek a középpontba, de a felnőttek is jól érezhették magukat a rendezvényen – kár, hogy a délutáni programokat részben borította az eső. A lovas gyermeknap célja minél szélesebb körökkel megismertetni a lovaglást, de a szórakozás biztosítása is fontos – mondta a sajtónak Cseh Réka, a lovasklub vezetője.
2017-06-20: Közélet - :

Ajándékok hulladékért

Kilencven osztály és csoport nevezett be Háromszék 19 tanintézményéből arra a versenyre, melyet a megyeszékhelyi köztisztasági vállalat, a tanfelügyelőség, a környezetvédelmi hivatal, illetve a fővárosi  CCR Logistics Kft. hirdetett meg.