Keresik a megoldást az angyalosi vízgondokra

2017. június 21., szerda, Közélet

Újabb kút beiktatásával próbálja biztosítani a Gidófalvához tartozó településeken élők vízszükségletét a Közüzemek. Mint jeleztük, Angyaloson és Fotosmartonoson nemrég több napig szünetelt az ivóvíz-szolgáltatás, miután az ellátást biztosító tartályok kiürültek.
 

 

A hosszú távú és végső megoldás az lenne, ha az érintett településekre közvetlenül Sepsiszentgyörgyről érkezne az ivóvíz, de mivel a kivitelezés anyagi fedezetét uniós pályázat révén teremtené elő a szolgáltató, erre vélhetően még néhány évig várni kell. Addig viszont egy új kút bevonásával biztosítható lenne a zavartalan szolgáltatás, bár ez csupán rövid távra szóló megoldás – mutatott rá Kozsokár Attila. A Közüzemek Rt. aligazgatója lapunknak elmondta, múlt héten sikerült feltölteni a kiürült tartályokat, azóta folyamatos a szolgáltatás Angyaloson és Fotosmartonoson is, kollégái pedig méréseket végeznek, és újabb, megfelelő vízminőségű kutat keresnek – úgy tűnik, sikerült hasonlót azonosítani. Terveik szerint ebből egyenesen az egyik gidófalvi víztározóba szivattyúznák a vizet. Ebben az esetben az engedélyezés, illetve a mérések néhány hétig elhúzódhatnak, a kivitelezés azonban már ennél lényegesen rövidebb ideig tart majd, ugyanakkor költségek tekintetében sem jelent nagy megterhelést – vázolta a szolgáltató képviselője.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 754
szavazógép
2017-06-21: Közélet - Kisgyörgy Zoltán:

Építkezik Előpatak

Nem egyszerű a népes Előpatak község vezetőinek feladata, kezelni, a lehetőségekhez mérten legjobban és törvényesen a lélekszámában növekvő román anyanyelvű roma közösség gondjait-bajait, a szociális segélyekkel biztosítani minimális létszükségleteiket, de igyekezni kihasználni munkaerejüket is, s mindezek mellett megpróbálni arányosan fejleszteni a négy településből álló község ivóvíz- és szennyvízhálózatát, menteni a még menthető épített örökségét, szem előtt tartani a maradék magyar és román lakosság elvárásait is.
2017-06-21: Közélet - Mózes László:

Vaszi Jánoska szobrot érdemel

„Azzal a céllal készítettük, vetítjük az Emlékmű helyett – Vaszi Jánoska emlékére című filmünket, hogy beszéljünk az 1984 júniusában történtekről, az igazságot mindannyian szeretnénk tudni” – mondta hétfőn Vörös T. Balázs a sepsiszentgyörgyi filmbemutató utáni beszélgetésen a Művész moziban.