Terepjáró a Lamborghinitől

2017. június 26., hétfő, Autóvilág–Technika

Ha a Porsche, a Maserati, az Alfa Romeo és a Bentley is kijött már a saját SUV modelljével, akkor érthető módon a Lamborghini sem szeretne lemaradni e tekintetben. Évek óta nyílt titok, hogy az olasz vállalat hamarosan utcára fogja gördíteni első emelt kasznis divatos négykerekűjét, az Urust, mely a legfrissebb információk szerint lóerőből abszolút nem szenved majd hiányt.
 

 

Stefano Domenicali, a Lamborgini első embere azt nyilatkozta az AutoNews-nak, hogy a 2018-as modellévre szánt Urus mozgatásáról egy dupla turbós V8-as erőforrás fog gondoskodni mintegy 650 lóerős teljesítménnyel. Domenicali azt is elárulta, hogy az Urus első körben normál benzinmotoros változatban lesz kapható, egy évvel később azonban érkezni fog a szupermodern plug-in hibrid változat is. A várhatóan idén év végén bemutatkozó típusból 2018-ban 1000, 2019-ben pedig 3500 darabot fognak gyártani Sant Agatában, vagyis ugyanott, ahol a Huracan és az Aventador is készül. Az Urus arra a nagy-SUV platformra épül, amire az Audi Q7, a Bentley Bentayga és a következő generációs Porsche Cayenne is építkezik.
A valamilyen szinten az 1986 és 1993 között gyártott, baltával faragott LM002 szellemi örökösének tekinthető Urus alapára 180 ezer font, vagyis átszámítva mintegy 937 440 lej lesz – a forgalmazás 2018 második negyedévében kezdődik meg. Érdeklődve várjuk, hogy hazánk útjain mikor fog feltűnni az olaszok őrült gépezete, illetve, hogy a Ferrari vajon mikor evez majd hasonló vizekre.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1537
szavazógép
2017-06-26: Autóvilág–Technika - :

Jön az Age of Empires 4K-s verziója

A Nokia 3310 és a Quake mellett még egy nagy klasszikus feltámad, a tízmilliók által kedvelt, egy egész generáció játékélményét meghatározó Age of Empires.
 
2017-06-26: Autóvilág–Technika - :

661 autó jut ezer emberre

Luxemburg vezeti az ezer lakosra jutó autók száma alapján felállított rangsort az Európai Unióban – derül ki az Európai Unió statisztikai hivatala, az Eurostat által a hónap közepén közölt adatokból.