Tusványos biztos pont

2017. június 30., péntek, Belföld
„A biztos pont” lesz a 28. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor (Tusványos) jelmondata, amelyen a részt vevő meghívottak egyebek mellett Kelet-Közép-Európáról, mint biztos pontról fognak előadást tartani és véleményt cserélni – jelentették be tegnap Kolozsváron a szervezők.
 A tusnádfürdői rendezvényre július 18. és 23. között kerül sor. Sándor Krisztina, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács ügyvezető elnöke, a szabadegyetem politikai programfelelőse elmondta: Orbán Viktor miniszterelnök idén is megtartja szombat délelőtti előadását. Pénteken a Kárpát-medencei magyar politikai pártok elnökei találkoznak egymással. Számos magyar kormányzati politikust is meghívtak, és román értelmiségiek is jönnek, akik egyebek mellett Trianon közelgő századik évfordulójáról fognak beszélni.
Cikk megjelenési időpontja: 2017-06-30 00:00
Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint kétirányúvá kellene-e tenni a sepsiszentgyörgyi Gábor Áron utcát?eredmények
szavazatok száma 223
szavazógép
2017-06-30: Belföld - :

Grindeanu az alkotmánybírósághoz fordult

Az alkotmánybíróságnál panaszolta be Sorin Grindeanu ügyvivő miniszterelnök tegnap a parlamentet, arra hivatkozva, hogy a – kormánya bukását eredményező – bizalmatlansági indítványról szóló szavazás nem volt titkos, emiatt alkotmányos természetű jogi konfliktus keletkezett az államhatalom két ága között.
2017-06-30: Belföld - :

Hőségriadó

Kánikulariadót bocsátott ki tegnap az országos meteorológiai szolgálat. A figyelmeztetés két napra érvényes: ma, pénteken az ország 19 megyéjében és Bukarestben van narancsszínű kánikulariadó, a Bánságban, Erdélyben, a Körös-vidéken és Moldvában – összesen 15 megyében – pedig sárga jelzésű hőségriadó. Holnap az ország 22 megyéjében és a fővárosban is narancssárga jelzésű kánikulariadó lesz, Erdélyben, a Bánság déli és Moldva északnyugati részén hét megyében marad a sárga jelzés. Az ország déli részén már tegnap is 50 Celsius-fok fölötti hőmérsékletet mértek a napon. Több megyében zivatar és jégeső okozott károkat.