Nyomtatott újság megrendelése Paypal-al

Megrendelési periódus:

Kezdési dátum:


Regisztráljon, és szóljon hozzá írásainkhoz


Sepsiszentgyörgy, 2017. július 23., vasárnap 07:56
Köszöntjük Lenke nevű olvasóinkat!

Nemzeti ünnep Franciaországban

2017. július 15., szombat, Világfigyelő
Katonai paradéval kezdődött a Bastille bevételének 228. évfordulójára emlékező tegnapi eseménysorozat a párizsi Champs-Élysées sugárúton – írja a Magyar Nemzet Online. A franciák nemzeti ünnepén az amerikai hadsereg volt az egyik főszereplője a hagyományos katonai díszszemlének, mivel az Egyesült Államok száz évvel ezelőtt lépett be az első világháborúba.
 
 
A párizsi díszszemlén Donald Trump is részt vett. Az amerikai elnök láthatóan élénk beszélgetést folytatott francia kollégájával a parádé alatt, melyen nyolc amerikai harci repülő és 145 amerikai katona is részt vett, Trump pedig a hadsereg főparancsnokaként tisztelgett nekik. Donald Trump a franciák nemzeti ünnepén sem hazudtolta meg magát, amikor megjegyzést tett Emmanuel Macron feleségének külsejére. „Nagyon jó formában van, gyönyörű” – köszöntötte Brigitte Macront, aki 25 évvel idősebb férjénél. Az amerikai elnök vélhetően erre a korkülönbségre utalhatott.
A terrorfenyegetettség miatt a párizsi rendőrség közel 11 ezer tagját mozgósította a tegnapi nemzeti ünnepen. A Champs-Élysées körüli biztonsági zónát kordonokkal, illetve gépkocsikat feltartóztató betontömbökkel és furgonokkal vették körül.

A nizzai merénylet egy éve
Egy évvel ezelőtt, 2016. július 14-én Nizzában az ünneplő tömegbe hajtott egy 19 tonnás teherautó, amikor a tengerparti sétányon mintegy harmincezren nézték a nemzeti ünnepet lezáró tűzijátékot. A támadásban 87 ember vesztette életét, 434-en pedig megsebesültek. A merényletet egy tunéziai származású férfi, Mohamed Lahouaiej Bouhlel követte el, a támadást az Iszlám Állam terrorszervezet vállalta magára. Tegnap  Nizzában megemlékező ünnepséget tartottak, azon részt vett Emmanuel Macron is.
Ha hozzá szeretne szólni, jelentkezzen be
Felhasználónév:
Jelszó:
Regisztráljon most