Honatyából álláskereső

2017. július 15., szombat, Belföld
Munkanélküli-segélyt igényel és kap Beszterce-Naszód megye korábbi liberális párti szenátora, akinek nem sikerült állást találnia. A 40 éves jogász képzettségű Cristian Florian már nem indult a tavalyi választásokon, idén tavasszal pedig úgy döntött, igényli a munkanélkülieknek járó támogatást. Parlamenti pályafutása előtt Cristian Florian három évig Beszterce-Naszód megye prefektusa volt, ezt megelőzően egy hétig az országos munkaerő-ügynökségnél tanácsosként dolgozott.
 
Édesapja építőcége jogtanácsosaként is tevékenykedett. Vagyonnyilatkozata szerint 99 részvény tulajdonosa családja besztercei vállalkozásánál, a család két cége pedig 2008 és 2014 közt hét, közpénzből finanszírozott szerződést bonyolított le  négymillió lej értékben. (Agerpres)
DRÁGA VICC. Ezer lejre megbírságolták azt a 60 éves férfit, aki csütörtök este a 112-es hívószámon jelezte, hogy repülőgépet látott lezuhanni. A helyszínre kivonuló 12 mentőegység félszáz fős csapattal több ezer hektáros területet kutatott át, hogy segítséget nyújtson az esetleges áldozatoknak. A csapatokat végül három órával később vissza­hívták. Sem Románia sem a Moldovai Köztársaság légi irányítása nem jelezte repülőgép eltűnését. (Agerpres)
Ismét magyar. Harmadszor lett magyar állampolgár egy most 99 éves asszony, aki temesvári otthonában tette le tegnap az állampolgári esküt. Magyarország kolozsvári főkonzulátusa közölte: Zalutchi Margit még a trianoni döntést megelőzően, 1918. június 8-án a Szilágy megyei Kárászteleken született. A születésekor megszerzett, majd a trianoni döntést követően elveszített állampolgárságát a második bécsi döntés után újból magáénak tudhatta rövid időre. Magyarságtudata a határok többszöri megváltozása után egyre erősödött, és ismét igényelte a magyar állampolgárságot. Az idős asszony a Temes megyei Öregfaluban volt óvónő 1973-as nyugdíjazásáig. Férje elvesztése után Temesvárra költözött, és azóta ott éli nyugdíjaséveit. (MTI)
EL SEM KÉSZÜLT, BESZAKADT. Beszakadt a töltés a Lugos-Déva autópálya harmadik ütemének egyik szakaszán, melyet még ebben az évben át kellene adni a forgalomnak. A közúti infrastruktúráért felelős társaság tegnap ismertette: az érintett  autópálya-szakaszon mintegy 70 méteres hosszú­ságban és 11 méter szélességben földcsuszamlás miatt szakadt be a töltés. (Maszol)
ÁLLAMI SZŐNYEGCSERE. Kétezer négyzetméter beltéri, valamint kétszáz négyzetméternyi padlószőnyeget vásárol a szenátus. A vonatkozó közbeszerzési tájékoztató szerint csavart szálú textíliát keresnek, 142 ezer lejt fordítanak megvásárlására. (News.ro)
Cikk megjelenési időpontja: 2017-07-15 00:00
Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint ki nyeri a futball világbajnokságot?eredmények
szavazatok száma 230
szavazógép
2017-07-15: Világfigyelő - :

Nemzeti ünnep Franciaországban

Katonai paradéval kezdődött a Bastille bevételének 228. évfordulójára emlékező tegnapi eseménysorozat a párizsi Champs-Élysées sugárúton – írja a Magyar Nemzet Online. A franciák nemzeti ünnepén az amerikai hadsereg volt az egyik főszereplője a hagyományos katonai díszszemlének, mivel az Egyesült Államok száz évvel ezelőtt lépett be az első világháborúba.
 
2017-07-15: Belföld - :

Ügyészek Dragnea közelében

Bűnvádi eljárást indított a korrupcióellenes ügyészség három, Liviu Dragneahoz közel álló üzletember ellen. A velük szemben megfogalmazott vád: adócsalás és adócsalásban való bűnrészesség – ismertette a Digi24.