Nyomtatott újság megrendelése Paypal-al

Megrendelési periódus:

Kezdési dátum:


Regisztráljon, és szóljon hozzá írásainkhoz


Sepsiszentgyörgy, 2017. július 23., vasárnap 07:57
Köszöntjük Lenke nevű olvasóinkat!

Roger Federer nyolcadszor Wimbledon trónján (Tenisz)

2017. július 17., hétfő, Sport
Fotó: Reuters / Toby Melville
Fotó: Reuters / Toby Melville
Roger Federer három szettben legyőzte Marin Cilicet (6:3, 6:1, 6:4) a wimbledoni teniszbajnokság férfi egyesének döntőjében, így nyolcadszor nyerte meg a füves borítású Grand Slam-viadalt pályafutása során. A svájci 19. Grand Slam-tornagyőzelmét aratta.
Roger Federer már a pályára lépésével rekordot döntött, hiszen ő lett az első férfi teniszező, aki valamely Grand Slam-tornán 11-szer a fináléban szerepelt. A svájci klasszis azonban nem elégedett meg ennyivel, Wimbledon egyeduralkodójává akart válni.
A mérkőzés előtt a szakértők elképzelhetőnek tartották, hogy nem lesz egyszerű feladata a pályafutása során mindössze második GS-döntőjét játszó Marin Cilic ellen. Ennek megfelelően kezdtek a felek, felváltva nyerték a játékokat.
A találkozó mégis már az elején eldőlt, legalábbis olyan momentumok történtek, amelyek jelentősen befolyásolták a végkimenetelt. 2:1-es horvát előnynél brékelhetett volna Cilic, ám kihasználatlanul hagyta a lehetőséget, a következő játékban pedig megcsúszott – abban a gémben Federer elvette ellenfele adogatójátékát, Cilic ráadásul megsérült. A későbbiekben többször is ápolni kellett a 198 centis teniszezőt, az arckifejezésén látszott, valami nincs rendben.
A 35 éves svájci rendkívül hatékonyan adogatott – ászokat ütött vagy visszaadhatatlanul szervált. Cilic lassan játszott, az első szett után a másodikat még simábban elveszítette.
A harmadik játszmára valamelyest összeszedte magát Cilic, de 3:3-nál megint Federer tudott brékelni, innen pedig már nem engedte ki a kezéből a győzelmet.
Roger Federer nyolcadszor ült fel Wimbledon trónjára, ezzel egyeduralkodóvá vált. Összességében a 19. Grand Slam-sikerét aratta, ezúttal szettveszteség nélkül tarolta le a mezőnyét, amit pályafutása során második alkalommal hajtott végre.
A teniszbajnokság női egyesének döntőjében a spanyol Garbine Muguruza két játszmában (7:5, 6:0) megverte az ötszörös bajnok Venus Williamset, így pályafutása során először megnyerte a füves pályás Grand Slam-tornát, míg GS-viadalon a 2016-os Roland Garros után másodszor diadalmaskodott.
Ha hozzá szeretne szólni, jelentkezzen be
Felhasználónév:
Jelszó:
Regisztráljon most