Eltévedt magyarországiak a Királykőn

2017. július 17., hétfő, Belföld
Nyolcórás mentés eredményeként tizenegy eltévedt magyarországi túrázót hoztak le szombat hajnalban a Királykő-hegység lábaihoz a csendőrök és hegyimentők – közölte a Mediafax hírügynökség.
A magyarországi túrázók egy kijelölt úton másztak fel a Királykő-hegység 2000 méter fölötti gerincére, de besötétedett, és nem találták meg a levezető utat. Segélyhívásukra csendőrök és hegyimentők csoportja indult a keresésükre. Amint a Brassó megyei csendőrség szóvivője elmondta, tartózkodási helyük megállapításához a segélyhívó szolgálat Kovászna megyei, magyarul is beszélő ügynökének a segítségét is igénybe kellett venniük. Az eltévedt túrázó csoportban négy nő és egy gyermek is volt. A csoport tagjait hegymászó eszközök igénybevételével nyolc óra alatt hozták le a hegy lábához, ahonnan önállóan folytathatták útjukat szálláshelyükre.
Cikk megjelenési időpontja: 2017-07-17 00:00
Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint bent marad-e az első ligában a Sepsi OSK labdarúgócsapata?eredmények
szavazatok száma 942
szavazógép
2017-07-17: Belföld - :

Nyílt nap a NATO hadgyakorlatán

Nyílt napot tartottak a Saber Guardian 2017 (SG17) elnevezésű nemzetközi gyakorlatsorozat – Románia és a fekete-tengeri térség eddigi legnagyobb hadgyakorlata – legfontosabb erdélyi helyszínén, Nagysinken (Cincu) szombaton.
2017-07-17: Belföld - :

Hírsaláta

EGYHÁZI BOTRÁNY. A pátriárka hivatalának szóvivője elismerte: Huşi püspöke, Corneliu Bârlădeanu szerepel azon a média birtokába került videón, amelyen egy papi ruhát viselő férfi más férfiakkal enyeleg. A szóvivő valószínűsítette, hogy a román ortodox egyház vezetése eltanácsolja egyházi tisztség viselésétől a püspököt. Korábban a moldvai püspökség képviselője, illetve a püspök ügyvédje még azt állította, valótlanok és meghamisították a felvételeket zsarolási céllal, amiért büntetőeljárás is folyik. Június végén a korrupcióellenes ügyészség vádat emelt három ortodox pap ellen, mert megzsarolták Corneliu Bârlădeanut: tisztségeket és pénzt kértek azért, hogy ne hozzák nyilvánosságra a felvételt. (Főtér)