Sepsiszentgyörgy, 2018. január 21., vasárnap 07:05
Köszöntjük Ágnes nevű olvasóinkat!

Hírsaláta

2017. július 17., hétfő, Hírsaláta
EGYHÁZI BOTRÁNY. A pátriárka hivatalának szóvivője elismerte: Huşi püspöke, Corneliu Bârlădeanu szerepel azon a média birtokába került videón, amelyen egy papi ruhát viselő férfi más férfiakkal enyeleg. A szóvivő valószínűsítette, hogy a román ortodox egyház vezetése eltanácsolja egyházi tisztség viselésétől a püspököt. Korábban a moldvai püspökség képviselője, illetve a püspök ügyvédje még azt állította, valótlanok és meghamisították a felvételeket zsarolási céllal, amiért büntetőeljárás is folyik. Június végén a korrupcióellenes ügyészség vádat emelt három ortodox pap ellen, mert megzsarolták Corneliu Bârlădeanut: tisztségeket és pénzt kértek azért, hogy ne hozzák nyilvánosságra a felvételt. (Főtér)
TISZTESSÉGTELEN ALKU. Nyilvánosságra került egy hangfelvétel, amelyen egy vajdahunyadi szülészorvos azt kéri egy csecsemő szüleitől: vonják vissza az ellene műhiba elkövetése miatt felhozott vádjaikat. Az orvos felajánlja: a gyermek elhalálozása esetén állja a temetkezési költségeket, vagy fizetni fogja, hogy egy fogyatékkal élők számára létesített központban kezeljék. A hangfelvételen az orvos elismeri, hogy az anya állapota indokolttá tette volna, hogy a júniusban született gyermeket császármetszéssel segítsék világra. A szülők szerint annak ellenére, hogy az orvos volt az ügyeletes, és bonyodalmak léptek fel, az anya egy szülésznő segítségével hozta világra gyermekét. A hangfelvételt átadták a rendőrségnek, a kórház vezetősége pedig vizsgálatot indított. (Transindex)
ŐRÜLT TEMPÓ. Óránként 208 kilométeres sebességgel száguldott egy személygépkocsi az A1-es autópályán Râmnicu Vâlcea és Déva között. A rendőrség szombaton egyébként 11 gépkocsivezetőt büntetett meg a rendkívül magas sebesség miatt az A1-es, A2-es és A3-as autópályán. Tíz sofőrre egyenként 1305 lej pénzbírságot róttak ki, továbbá 90 napra felfüggesztették jogosítványukat is. Komolyabb büntetést kapott egy 21 éves, Kolozs megyei fiatal, aki óránként 206 kilométeres sebességgel közlekedett a Torda–Bors autópályán. A férfit 2900 lejre bírságolták, jogosítványát három hónapra felfüggesztette a rendőrség. (Agerpres)
VILLÁM CSAPOTT egy juhászba Maros megyében, aki azonnal életét vesztette. A Maros megyei rendőrség tájékoztatása szerint a 18 éves fiú Apold környékén legeltette juhait, és nem keresett menedéket a vihar érkeztekor. A lesújtó villám 29 juhot is elpusztított. (Maszol)
Hozzászólások
2017. július 17.
hétfő 09:39
senkialfonz
119 hozzászólás
"az A1-es autópályán Râmnicu Vâlcea és Déva között". ??? Miért nem egyenesen Sepsiszentgyörgy és Déva között?

2017. július 17.
hétfő 10:15
ejnyebejnye
1572 hozzászólás
Jézus Mária, ezek a román pópák mind homokosok.Egyébb nincs csak a biznisz, a telekspekulációk, az adok veszek,és még melléje jön a férfiak fogogatása.Milyen lelkülete lehet egy ilyen "szent" embernek, mi lehet az elfajzott, hibbant fejében?Érdekes , külsőségekben az ortodox egyház állandóan a melegek ellen van de belsejében rohadt, mint egy szép piros alma amelybe beleharapsz és fekete a bele.

2017. július 18.
kedd 07:56
ejnyebejnye
1572 hozzászólás
Klimaxka, itt az ortodox vallásról van szó és az ORTODOX PÓPÁKRÓL.Mi van, még olvasni se tudsz?
És azért ha jobban belegondolunk és szóba hoztad- a katolikus papok is állandóan pedofiliás botrányokba keverednek.És tudvalevő hogy a Vatikánnak rengeteg a pénzügyi érdekeltsége és hogy aktivan részt vesz a banki életben.nem olyan maszületett báránykák ők se.
És ha a hozzászólásodnak az volt a célja- lévén hogy itt Székelyföldön eléggé vallásosak az emberek és főleg sok a buzgó katolikus- hogy Orbánék ellen hangold a közvéleményt, hát felsűltél, te kis komcsi diverzionista.Még prónbálkozzál.....

2017. július 18.
kedd 12:04
ejnyebejnye
1572 hozzászólás
Erre a válaszom az.........bla bla bla.

2017. július 18.
kedd 12:24
ejnyebejnye
1572 hozzászólás
Te beszélsz tisztességről akit már nem tudom hányszor ki p i csáztak innen gyűlöletkeltésért, rágalmazásért stb stb stb?
Hahahahahahaha, ez kemény hallod e.
nagyon el vagy te tévedve.

2017. július 18.
kedd 14:15
ejnyebejnye
1572 hozzászólás
Az a baj evel az okfejtéssel hogy te csak célzottan és szelektiven beszélsz valakik ellen, pedig a román politikusok , na aztán azok akik tényleg korruptak.Soha de soha nem hallottalak téged elitélni a román korrupciót pedig jóval durvább mint az állitólagos magyar korrupció.
Részrehajló, szelektiv, ellenzős - ezek jellemeznek.
És hagyjál engem evel a vallásos maszlaggal.Az idősödő nők tipikus sztereotipiájáit hordod magadon.

2017-07-17: Belföldi hírek - :

Eltévedt magyarországiak a Királykőn

Nyolcórás mentés eredményeként tizenegy eltévedt magyarországi túrázót hoztak le szombat hajnalban a Királykő-hegység lábaihoz a csendőrök és hegyimentők – közölte a Mediafax hírügynökség.
2017-07-17: Közélet - Hecser László:

Városnapok után Barót

Szombaton és vasárnap a változékony idő ellenére is többen tartották fontosnak, hogy részt vegyenek a Barót Napok rendezvényein. Akik inkább szemlélődni vagy a sörsátrak árnyékában lazítani kívántak, a főszínpad környékét részesítették előnyben, a kisgyermekesek az autóbusz-állomás területén berendezett vidámparkot látogatták, az aktív életmódot kedvelők a számos sportolási lehetőség közt válogathattak.