Hírsaláta

2017. július 17., hétfő, Belföld
EGYHÁZI BOTRÁNY. A pátriárka hivatalának szóvivője elismerte: Huşi püspöke, Corneliu Bârlădeanu szerepel azon a média birtokába került videón, amelyen egy papi ruhát viselő férfi más férfiakkal enyeleg. A szóvivő valószínűsítette, hogy a román ortodox egyház vezetése eltanácsolja egyházi tisztség viselésétől a püspököt. Korábban a moldvai püspökség képviselője, illetve a püspök ügyvédje még azt állította, valótlanok és meghamisították a felvételeket zsarolási céllal, amiért büntetőeljárás is folyik. Június végén a korrupcióellenes ügyészség vádat emelt három ortodox pap ellen, mert megzsarolták Corneliu Bârlădeanut: tisztségeket és pénzt kértek azért, hogy ne hozzák nyilvánosságra a felvételt. (Főtér)
TISZTESSÉGTELEN ALKU. Nyilvánosságra került egy hangfelvétel, amelyen egy vajdahunyadi szülészorvos azt kéri egy csecsemő szüleitől: vonják vissza az ellene műhiba elkövetése miatt felhozott vádjaikat. Az orvos felajánlja: a gyermek elhalálozása esetén állja a temetkezési költségeket, vagy fizetni fogja, hogy egy fogyatékkal élők számára létesített központban kezeljék. A hangfelvételen az orvos elismeri, hogy az anya állapota indokolttá tette volna, hogy a júniusban született gyermeket császármetszéssel segítsék világra. A szülők szerint annak ellenére, hogy az orvos volt az ügyeletes, és bonyodalmak léptek fel, az anya egy szülésznő segítségével hozta világra gyermekét. A hangfelvételt átadták a rendőrségnek, a kórház vezetősége pedig vizsgálatot indított. (Transindex)
ŐRÜLT TEMPÓ. Óránként 208 kilométeres sebességgel száguldott egy személygépkocsi az A1-es autópályán Râmnicu Vâlcea és Déva között. A rendőrség szombaton egyébként 11 gépkocsivezetőt büntetett meg a rendkívül magas sebesség miatt az A1-es, A2-es és A3-as autópályán. Tíz sofőrre egyenként 1305 lej pénzbírságot róttak ki, továbbá 90 napra felfüggesztették jogosítványukat is. Komolyabb büntetést kapott egy 21 éves, Kolozs megyei fiatal, aki óránként 206 kilométeres sebességgel közlekedett a Torda–Bors autópályán. A férfit 2900 lejre bírságolták, jogosítványát három hónapra felfüggesztette a rendőrség. (Agerpres)
VILLÁM CSAPOTT egy juhászba Maros megyében, aki azonnal életét vesztette. A Maros megyei rendőrség tájékoztatása szerint a 18 éves fiú Apold környékén legeltette juhait, és nem keresett menedéket a vihar érkeztekor. A lesújtó villám 29 juhot is elpusztított. (Maszol)
Cikk megjelenési időpontja: 2017-07-17 00:00
Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint ki nyeri a futball világbajnokságot?eredmények
szavazatok száma 128
szavazógép
2017-07-17: Belföld - :

Eltévedt magyarországiak a Királykőn

Nyolcórás mentés eredményeként tizenegy eltévedt magyarországi túrázót hoztak le szombat hajnalban a Királykő-hegység lábaihoz a csendőrök és hegyimentők – közölte a Mediafax hírügynökség.
2017-07-17: Közélet - Hecser László:

Városnapok után Barót

Szombaton és vasárnap a változékony idő ellenére is többen tartották fontosnak, hogy részt vegyenek a Barót Napok rendezvényein. Akik inkább szemlélődni vagy a sörsátrak árnyékában lazítani kívántak, a főszínpad környékét részesítették előnyben, a kisgyermekesek az autóbusz-állomás területén berendezett vidámparkot látogatták, az aktív életmódot kedvelők a számos sportolási lehetőség közt válogathattak.