FogathajtásA fáradtság rányomta bélyegét a teljesítményre

2017. július 17., hétfő, Sport
Az országos kettesfogathajtó-bajnokság 3. fordulójának a Bihar megyei Fugyivásárhely adott otthont július 14–16. között, ahol 14 fogat állt rajthoz, köztük a kökösi Farm utca 500. szám alatt található Bartha-lovastanya fogathajtója, Bartha Eduárd is, aki összetettben az ötödik helyen zárt.
  • Fotó: Miska Brigitta
    Fotó: Miska Brigitta
Az utóbbi négy hétben harmadszor versenyzett Bartha Eduárd, aki a horvátországi háromcsillagos megmérettetésen begyűjtött első hely után az Oltszemen rendezett országos bajnokság 2. fordulóján két fogattal vágott neki, ahol a második és harmadik helyet szerezte meg, ezúttal pedig az ötödik pozícióban zárt.
Péntektől vasárnapig szintén három – díj-, maraton- és akadályhajtás – versenyszámban mérték össze tudásukat a fogathajtók és lovaik. Első nap Bartha díjhajtásban a negyedik helyen zárt Rákóczi Gergő két fogata és Varga Roland mögött. A maratonhajtásban Eduárd harmadik lett, ezúttal is Rákóczi Gergő előzte meg mindkét fogatával. Az utolsó napon az akadályhajtásban az elmúlt hetek fáradtsága miatt Bartha legerősebb versenyszámában csak a hatodik helyet szerezte meg, így összetettben az ötödik pozícióval kellett beérnie. Rákóczi Gergő mindkét fogatával eredményes versenyt tudhat maga mögött, hiszen mindenkit maga mögé utasított, a képzeletbeli dobogó legalsó fokára pedig Babó Kálmán állhatott fel.
Ezek után három hét szünet következik az országos kettesfogathajtó-bajnokságban, majd augusztus 25–27. között a döntőnek Marosvásárhely ad otthont, illetve szeptember 22–24. között a szlovéniai Lipica lesz a kettesfogathajtó-világbajnokság házigazdája, ahol Bartha Eduárd szintén rajthoz áll. (miska)
Cikk megjelenési időpontja: 2017-07-17 00:00
Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint ki nyeri a futball világbajnokságot?eredmények
szavazatok száma 230
szavazógép
2017-07-17: Sport - :

Kézdivásárhelyi és csíkkozmási siker (Székely Vágta)

Kézdivásárhely versenyzője, Berde Loránd és Anci lova sikerével ért véget a Székely Vágta hetedik kiírása. A céhes város ezzel először nyert vágtát, amelynek előfutamaiban tizennégy lovas volt érdekelt. A Góbé futamon a csíkkozmási Bálint András diadalmaskodott.
2017-07-17: Sport - :

Sorsoltak a Román Kupában (Női kosárlabda)

Pénteken elkészítették a női kosárlabda Román Kupa 2017–2018-as idényének első fordulóbeli párosításait, a sorsoláson az is kiderült, hogy a kétszeres bajnok és kupagyőztes Sepsi-SIC és a címvédő Târgovişte játék nélkül jut be a nyolcas döntőbe. A selejtezőkör két legérdekesebb párharca várhatóan az Aradi ICIM–Temesvár és a Szatmárnémeti VSK–Kolozsvári U mérkőzés lesz.