Nyomtatott újság megrendelése Paypal-al

Megrendelési periódus:

Kezdési dátum:


Regisztráljon, és szóljon hozzá írásainkhoz


Sepsiszentgyörgy, 2017. július 23., vasárnap 07:56
Köszöntjük Lenke nevű olvasóinkat!

A fáradtság rányomta bélyegét a teljesítményre (Fogathajtás)

2017. július 17., hétfő, Sport
Fotó: Miska Brigitta
Fotó: Miska Brigitta
Az országos kettesfogathajtó-bajnokság 3. fordulójának a Bihar megyei Fugyivásárhely adott otthont július 14–16. között, ahol 14 fogat állt rajthoz, köztük a kökösi Farm utca 500. szám alatt található Bartha-lovastanya fogathajtója, Bartha Eduárd is, aki összetettben az ötödik helyen zárt.
Az utóbbi négy hétben harmadszor versenyzett Bartha Eduárd, aki a horvátországi háromcsillagos megmérettetésen begyűjtött első hely után az Oltszemen rendezett országos bajnokság 2. fordulóján két fogattal vágott neki, ahol a második és harmadik helyet szerezte meg, ezúttal pedig az ötödik pozícióban zárt.
Péntektől vasárnapig szintén három – díj-, maraton- és akadályhajtás – versenyszámban mérték össze tudásukat a fogathajtók és lovaik. Első nap Bartha díjhajtásban a negyedik helyen zárt Rákóczi Gergő két fogata és Varga Roland mögött. A maratonhajtásban Eduárd harmadik lett, ezúttal is Rákóczi Gergő előzte meg mindkét fogatával. Az utolsó napon az akadályhajtásban az elmúlt hetek fáradtsága miatt Bartha legerősebb versenyszámában csak a hatodik helyet szerezte meg, így összetettben az ötödik pozícióval kellett beérnie. Rákóczi Gergő mindkét fogatával eredményes versenyt tudhat maga mögött, hiszen mindenkit maga mögé utasított, a képzeletbeli dobogó legalsó fokára pedig Babó Kálmán állhatott fel.
Ezek után három hét szünet következik az országos kettesfogathajtó-bajnokságban, majd augusztus 25–27. között a döntőnek Marosvásárhely ad otthont, illetve szeptember 22–24. között a szlovéniai Lipica lesz a kettesfogathajtó-világbajnokság házigazdája, ahol Bartha Eduárd szintén rajthoz áll. (miska)
Ha hozzá szeretne szólni, jelentkezzen be
Felhasználónév:
Jelszó:
Regisztráljon most