Női kosárlabdaSorsoltak a Román Kupában

2017. július 17., hétfő, Sport
Pénteken elkészítették a női kosárlabda Román Kupa 2017–2018-as idényének első fordulóbeli párosításait, a sorsoláson az is kiderült, hogy a kétszeres bajnok és kupagyőztes Sepsi-SIC és a címvédő Târgovişte játék nélkül jut be a nyolcas döntőbe. A selejtezőkör két legérdekesebb párharca várhatóan az Aradi ICIM–Temesvár és a Szatmárnémeti VSK–Kolozsvári U mérkőzés lesz.
  • Fotó: Henning János
    Fotó: Henning János
Az elmúlt hét folyamán a bajnoki sorsolás után a Román Kosárlabda-szövetségnél elkészítették a női kupasorozat első és egyben egyetlen selejtező körének programját, amelyben csak öt meccs lesz. A Román Kupa lebonyolítási rendszere nem változott az előző kiíráshoz képest, annak ellenére – a totalbaschet.ro információi szerint –, hogy a küzdelemsorozatban érdekelt klubok képviselői kérték a klasszi­kus, azaz a Final Four-ra (négyes döntőre) való visszatérést.
A nyolcas döntő két csapata már ismert: a megyeszékhelyi Sepsi-SIC nemzetközi kupaszereplésének köszönhetően jutott be a fináléba, míg a címvédő Târgovişte szerencsés csapatként lesz ott a legjobb nyolc között.
A Román Kupa első fordulójának mérkőzései: Gyulafehérvár–Galaci Phoenix, Aradi ICIM–Temesvár, Brassói Olimpia–Jászvásár, Marosvásárhelyi Sirius–Alexandria, Szatmárnémeti VSK–Kolozsvári U. A találkozók odavágóit várhatóan szeptember 26–27-én rendezik meg, a visszavágókra előreláthatóan 30-án kerül sor. A Sepsi-SIC, illetve a Târgovişte mellé csatlakozik az öt párharc győztese és az a szerencsés vesztes, amely a legkisebb különbséggel veszítette el selejtező mérkőzését.
Mint arról már beszámoltunk, egy hete a szakszövetség elkészítette a 2017–2018-as női élvonalbeli bajnokság programját, s döntöttek a Szuperkupa időpontjáról és helyszínéről is. A szezonnyitó bajnoki fordulót október 4-én bonyolítanák le a következő párosítás szerint: Sepsi-SIC–Galaci Phoenix, Szatmárnémeti VSK–Târgovişte, Brassói Olimpia–Jászvásár, Aradi ICIM–Alexandria, Kolozsvári U–Temesvár, Marosvásárhelyi Si­rius–Gyulafehérvár. A női kosárlabda Szuperkupa 2017-es kiírásának meccsét szep­tember 23-án tűzték műsora, a sepsiszentgyörgyi meccsen pedig a bajnok Sepsi-SIC és a kupagyőztes Târgovişte mérkőzik meg a rohamos léptekkel közeledő új kosaras idény első trófeájáért. (tibodi)
Cikk megjelenési időpontja: 2017-07-17 00:00
Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint bent marad-e az első ligában a Sepsi OSK labdarúgócsapata?eredmények
szavazatok száma 384
szavazógép
Várható időjárás Sepsiszentgyörgyön
2017-07-17: Sport - :

A fáradtság rányomta bélyegét a teljesítményre (Fogathajtás)

Az országos kettesfogathajtó-bajnokság 3. fordulójának a Bihar megyei Fugyivásárhely adott otthont július 14–16. között, ahol 14 fogat állt rajthoz, köztük a kökösi Farm utca 500. szám alatt található Bartha-lovastanya fogathajtója, Bartha Eduárd is, aki összetettben az ötödik helyen zárt.
2017-07-17: Sport - Tibodi Ferenc:

Szabóék negyedikek a hargitai ralin (Autósport)

A kilences géposztályban versenyző Szabó Csongor és kolozsvári navigátora, Rareş Fetean (Suzuki Swift Sport) a negyedik helyen zárta a 25. Hargita Gyöngye Ralit, amely a román bajnokság ötödik futama volt. A szomszédos megyei viadal – amelyre rekordszámú, azaz 67 egység nevezett be – nagyon izgalmas véghajrával fejeződött be, s az összetettben a Bogdan Marişca/Carmen Poenaur (Ford Fiesta R5) kettős végzett az élen.