Nyomtatott újság megrendelése Paypal-al

Megrendelési periódus:

Kezdési dátum:


Regisztráljon, és szóljon hozzá írásainkhoz


Sepsiszentgyörgy, 2017. július 23., vasárnap 07:57
Köszöntjük Lenke nevű olvasóinkat!

Sorsoltak a Román Kupában (Női kosárlabda)

2017. július 17., hétfő, Sport
Fotó: Henning János
Fotó: Henning János
Pénteken elkészítették a női kosárlabda Román Kupa 2017–2018-as idényének első fordulóbeli párosításait, a sorsoláson az is kiderült, hogy a kétszeres bajnok és kupagyőztes Sepsi-SIC és a címvédő Târgovişte játék nélkül jut be a nyolcas döntőbe. A selejtezőkör két legérdekesebb párharca várhatóan az Aradi ICIM–Temesvár és a Szatmárnémeti VSK–Kolozsvári U mérkőzés lesz.
Az elmúlt hét folyamán a bajnoki sorsolás után a Román Kosárlabda-szövetségnél elkészítették a női kupasorozat első és egyben egyetlen selejtező körének programját, amelyben csak öt meccs lesz. A Román Kupa lebonyolítási rendszere nem változott az előző kiíráshoz képest, annak ellenére – a totalbaschet.ro információi szerint –, hogy a küzdelemsorozatban érdekelt klubok képviselői kérték a klasszi­kus, azaz a Final Four-ra (négyes döntőre) való visszatérést.
A nyolcas döntő két csapata már ismert: a megyeszékhelyi Sepsi-SIC nemzetközi kupaszereplésének köszönhetően jutott be a fináléba, míg a címvédő Târgovişte szerencsés csapatként lesz ott a legjobb nyolc között.
A Román Kupa első fordulójának mérkőzései: Gyulafehérvár–Galaci Phoenix, Aradi ICIM–Temesvár, Brassói Olimpia–Jászvásár, Marosvásárhelyi Sirius–Alexandria, Szatmárnémeti VSK–Kolozsvári U. A találkozók odavágóit várhatóan szeptember 26–27-én rendezik meg, a visszavágókra előreláthatóan 30-án kerül sor. A Sepsi-SIC, illetve a Târgovişte mellé csatlakozik az öt párharc győztese és az a szerencsés vesztes, amely a legkisebb különbséggel veszítette el selejtező mérkőzését.
Mint arról már beszámoltunk, egy hete a szakszövetség elkészítette a 2017–2018-as női élvonalbeli bajnokság programját, s döntöttek a Szuperkupa időpontjáról és helyszínéről is. A szezonnyitó bajnoki fordulót október 4-én bonyolítanák le a következő párosítás szerint: Sepsi-SIC–Galaci Phoenix, Szatmárnémeti VSK–Târgovişte, Brassói Olimpia–Jászvásár, Aradi ICIM–Alexandria, Kolozsvári U–Temesvár, Marosvásárhelyi Si­rius–Gyulafehérvár. A női kosárlabda Szuperkupa 2017-es kiírásának meccsét szep­tember 23-án tűzték műsora, a sepsiszentgyörgyi meccsen pedig a bajnok Sepsi-SIC és a kupagyőztes Târgovişte mérkőzik meg a rohamos léptekkel közeledő új kosaras idény első trófeájáért. (tibodi)
Ha hozzá szeretne szólni, jelentkezzen be
Felhasználónév:
Jelszó:
Regisztráljon most