Európai Polgár Díj a Nemzetközi Magyar Matematikai Versenynek

2017. június 10., szombat, Magazin
Tőkés László erdélyi és Bocskor Andrea kárpátaljai képviselők közös felterjesztésére Európai Polgár Díjat kap a Bencze Mihály nevéhez fűződő Nemzetközi Magyar Matematikai Verseny.
Bencze Mihály négyfalusi (Brassó megye) születésű matematikus, tanár, költő, szakíró, szerkesztő és könyvkiadó, a Wildt József Tudományos Társasága alapítója, az Erdélyi Magyar Matematikai Versenyek, a Nemzetközi Magyar Matematikai Versenyek és a József Wildt International Mathematical Competition atyja. Az Európai Polgár Díjat a határokon átívelő, ily módon „nemzetközi” magyar matematikaverseny ötletgazdája, elindítója és szervezője minőségében kapta meg. A verseny fő célja a matematikában tehetséges diákok felfedezése és képességfejlesztése, ugyanakkor sokkal több, mint egy verseny. A magyar nyelvű matematikaoktatás ünnepe, meghatározó szellemi műhelye – áll a Tőkés László sajtóirodája által kiadott közleményben.
Cikk megjelenési időpontja: 2017-06-10 00:00
Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint ki nyeri a futball világbajnokságot?eredmények
szavazatok száma 230
szavazógép
2017-06-10: Magazin - :

Szép magyar könyvek

Átadták a Szép Magyar Könyv, 2016 verseny díjait nyolc kategóriában a 88. Ünnepi Könyvhét és 16. Gyermekkönyvnapok nyitónapján, csütörtökön a fővárosi Petőfi Irodalmi Múzeumban.
2017-07-18: Elhalálozás - :

Elhalálozás

Elcsitult a szív, mely értünk dobogott, pihen a kéz, mely értünk dolgozott. Te, aki annyi szeretetet adtál, te, aki mindig mellettük álltál, te, aki nem kértél, csak adtál, minket örökre itt hagytál. Öleljen át a csend és a szeretet, elfelejteni téged soha nem lehet.
Fájdalommal teli szívvel tudatjuk, hogy a drága jó feleség, édesanya, anyós, nagymama, testvér, rokon, az angyalosi születésű sepsiszentgyörgyi
BÁLINT ROZÁLIA
(szül. STEFÁN)
életének 61., házasságának 41. évében 2017. július 16-án hirtelen elhunyt.
Temetése július 19-én, szerdán 15 órakor lesz a közös temető ravatalozóházától.
Részvétfogadás a temetés előtt egy órával.
A gyászoló család
4300336