Lelőtték a szökevény oroszlánokat

2017. július 18., kedd, Magazin
Lelőtték azt a három hímoroszlánt, amelyek a dél-afrikai Kruger Nemzeti Parkból szöktek meg – közölte a rezervátum szóvivője.
Egy gazda, aki a Kruger közelében lakik, lelőtt közülük egyet, amikor meglátta, hogy a három szökött ragadozó éppen felfalja a farm egyik tehenét – idézte a szóvivőt a BBC hírportálja. Egy másik oroszlánt megsebesített, a harmadik elrohant – tette hozzá Janine Raftopoulos. A szökött nagymacskákat kereső vadőrök úgy döntöttek, agyonlövik a sebesült állatot és a sértetlent is. A rezervátum közölte, hogy utóbbival azért végeztek, mert a tehén húsának fogyasztása megváltoztatta volna a viselkedését. Az is aggodalomra adott okot, hogy ha egyszer már sikerült megszöknie, talán újra és újra megpróbálta volna. „A döntést sokéves tapasztalattal rendelkező állatorvosok és vadőrök hozták” – magyarázta Raftopoulos.
Cikk megjelenési időpontja: 2017-07-18 00:00
Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint milyen célt szolgál az igazságügyi törvények módosítása?eredmények
szavazatok száma 242
szavazógép
2017-07-18: Magazin - :

Ártalmas a vakációs tétlenség

A nyári szünidő rosszat tesz a gyerek egészségének, mert a legtöbb vakációzó diák a képernyő előtt ülve tölti napjait, és közben a tanév alatt szerzett minden edzettségét elveszíti – állítja egy új brit kutatás.
2017-07-18: Magazin - :

Nők a terrorszervezetben

Koszovóból 44 nő csatlakozott az Iszlám Állam (IÁ) terrorszervezet iraki és szíriai harcaihoz, és közülük került ki a női kiképzőközpontok vezetője, a 23 éves Chamile Tahiri is – számolt be a pristinai sajtó.