Sepsiszentgyörgy, 2017. szeptember 21., csütörtök 15:24
Köszöntjük Máté, Mirella nevű olvasóinkat!

Jól teljesít a miniszter – egyelőre

2017. július 18., kedd, Gazdakör
A kommunizmusból fennmaradt múmia, szocialista nézeteket valló volt pártember, diktátor – ilyen és hasonló jelzőkkel illeték első kinevezésénél Petre Daea mezőgazdasági minisztert.
Most már második mandátumát tölti, és bármily hihetetlen, a gazdák körében kezd megváltozni megítélése: lassan, de kézzelfogható eredményeket ér el a gazdatársadalom érdekében. Petre Daea kimozdította a holtpontról a mezőgazdaságot, az ágazat felépülni látszik eddigi tetszhalott állapotból.
Kezdjük a hivatalnokoknál. Megemelte a megyei igazgatóságok alkalmazottjainak a bérét. Nem tagadhatjuk, nagy szükség volt erre, hiszen az alacsony bérek miatt mindenki menekült a rendszerből, az agrárvégzettségű fiatalok kerülték az állami szektorban való munkavállalást. Igaz, a megemelt fizetések mellé a pontos, felelősségteljes munkavégzést is megköveteli Daea. Nem bízza másokra a feladatok végzésének ellenőrzését, veszi a fáradtságot, legyen szombat vagy vasárnap, meglepetésszerűen jelenik meg egyik-másik megyében, győződik meg személyesen a dolgok állásáról, a munka meneteléről.
Ugyanakkor sietteti a gazdák számára kedvező rendeletek, határozatok életbelépését. Nemrég jóváhagyták az Országos Méhészeti Programot, melyre hosszú ideje vártak a méhészek. Lehetővé tette, hogy a földalapú támogatások egy részének előlegét banki hitelként vegyék fel a termelők. A juhtenyésztők, a gyapjú eladásának a támogatására de minimis szubvenciót írt ki.
A sort még lehetne folytatni, a miniszter körvonalazódó terveiről is lehetne még beszélni. De további kérésékkel is fordulhatnának hozzá a gazdák. Például, lépjen közbe a medvegondok orvoslásában. Nem az agrártárca feladata rendezni az ügyet, de ha az elhíresült környezetvédelmi minisztérium képtelen (vagy nem akarja) kezelni, akkor Daea segítségét is lehet kérni.
Hozzászólások
Ha hozzá szeretne szólni, jelentkezzen be
Felhasználónév:
Jelszó:
Regisztráljon most
2017-07-18: Gazdakör - Bokor Gábor:

Határoztak a gyapjú árának támogatásáról

Kilónként egylejes támogatással kívánja segíteni a gyapjú eladását a kormány. A múlt csütörtökön elfogadott kormányhatározat értelmében 36 millió lejt folyósítanak kis értékű (de minimis) támogatásként a gyapjú árának kiegészítésére.
2017-07-18: Gazdakör - :

Elégedetlenek a gazdák

Továbbra is elégedetlenek vagyunk, semmi előrelépés nem történt medveügyben, Gavrilescu miniszter asszony minden ígérete ellenére továbbra sem lehet kilőni a veszélyes medvéket, az állomány elfogadható szintre hozásáról szó sincs – mondta el érdeklődésünkre Ötvös Mózes, a Kovászna Megyei Szarvasmarha-tenyésztők egyesületének elnöke.
Szavazás
Online látogatók
BNR Valutaárfolyam
1 USD = 3.8275 RON
100 HUF = 1.4914 RON
1 EUR = 4.5989 RON
Várható időjárás Sepsiszentgyörgyön
Most megy a TV-ben: