Nyomtatott újság megrendelése Paypal-al

Megrendelési periódus:

Kezdési dátum:


Regisztráljon, és szóljon hozzá írásainkhoz


Sepsiszentgyörgy, 2017. július 23., vasárnap 07:56
Köszöntjük Lenke nevű olvasóinkat!

Jól teljesít a miniszter – egyelőre

2017. július 18., kedd, Gazdakör
A kommunizmusból fennmaradt múmia, szocialista nézeteket valló volt pártember, diktátor – ilyen és hasonló jelzőkkel illeték első kinevezésénél Petre Daea mezőgazdasági minisztert.
Most már második mandátumát tölti, és bármily hihetetlen, a gazdák körében kezd megváltozni megítélése: lassan, de kézzelfogható eredményeket ér el a gazdatársadalom érdekében. Petre Daea kimozdította a holtpontról a mezőgazdaságot, az ágazat felépülni látszik eddigi tetszhalott állapotból.
Kezdjük a hivatalnokoknál. Megemelte a megyei igazgatóságok alkalmazottjainak a bérét. Nem tagadhatjuk, nagy szükség volt erre, hiszen az alacsony bérek miatt mindenki menekült a rendszerből, az agrárvégzettségű fiatalok kerülték az állami szektorban való munkavállalást. Igaz, a megemelt fizetések mellé a pontos, felelősségteljes munkavégzést is megköveteli Daea. Nem bízza másokra a feladatok végzésének ellenőrzését, veszi a fáradtságot, legyen szombat vagy vasárnap, meglepetésszerűen jelenik meg egyik-másik megyében, győződik meg személyesen a dolgok állásáról, a munka meneteléről.
Ugyanakkor sietteti a gazdák számára kedvező rendeletek, határozatok életbelépését. Nemrég jóváhagyták az Országos Méhészeti Programot, melyre hosszú ideje vártak a méhészek. Lehetővé tette, hogy a földalapú támogatások egy részének előlegét banki hitelként vegyék fel a termelők. A juhtenyésztők, a gyapjú eladásának a támogatására de minimis szubvenciót írt ki.
A sort még lehetne folytatni, a miniszter körvonalazódó terveiről is lehetne még beszélni. De további kérésékkel is fordulhatnának hozzá a gazdák. Például, lépjen közbe a medvegondok orvoslásában. Nem az agrártárca feladata rendezni az ügyet, de ha az elhíresült környezetvédelmi minisztérium képtelen (vagy nem akarja) kezelni, akkor Daea segítségét is lehet kérni.
Ha hozzá szeretne szólni, jelentkezzen be
Felhasználónév:
Jelszó:
Regisztráljon most