Visszaszúrt Szilágyi Zsoltnak

2017. július 18., kedd, Belföld
Gorombaságnak tartja az EMNP-nek az autonómia témájában Klaus Iohannis államfőhöz intézett kérését Marius Paşcan, a Népi Mozgalom Párt (NMP) Maros megyei képviselője, aki szerint oda fajultak a dolgok, hogy Erdélyben a románokat „másodrangú” polgárokként kezelik a magyarok.
Szilágyi Zsolt EMNP-elnök az államfőnek címzett vasárnapi levelében arra kéri Klaus Iohannist, hogy kezdeményezzen román–magyar párbeszédet az autonómiáról, és a legmagasabb közjogi méltóságként legyen moderátora is ennek a párbeszédnek. Paşcan szerint az autonómia témáját időnként „újjáélesztik” a magyar pártok, ám ez az igény „területi igényeken alapuló, idegengyűlölő kérés”, aminek a célja Románia „etnikai enklávékra” történő felszabdalása.
Cikk megjelenési időpontja: 2017-07-18 00:00
Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint ki nyeri a futball világbajnokságot?eredmények
szavazatok száma 128
szavazógép
2017-07-18: Belföld - Farcádi Botond:

Kulcsár-Terza József: Idén be kell nyújtani az autonómiatörvényt

Már a nyári szünet előtt a parlament elé kellett volna terjeszteni az autonómiatörvényt, de idén mindenképpen meg kell tenni ezt, ha más út nincs, egyedül nyújtja be a tervezetet – szögezte le Kulcsár-Terza József parlamenti képviselő.
2017-07-18: Belföld - :

Megkezdték az ellenőrzést

Az Igazságügyi Felügyelet emberei tegnap megkezdték az ellenőrzést az országos korrupcióellenes ügyosztály székhelyén: az igazságügyi miniszter felkérésére az ügyosztály és a legfőbb ügyészség menedzsmentjének hatékonyságát vizsgálják. Az ellenőrzés július 17-étől augusztus 11-éig tart. Tudorel Toader igazságügyi miniszter június 19-én küldte el erre vonatkozó kérését az Igaz­ságügyi Felügyelethez, arra hivatkozva, hogy a korrupcióellenes ügyosztálynál csaknem tíz éve nem volt ellenőrzés.