Sepsiszentgyörgy, 2017. szeptember 21., csütörtök 15:24
Köszöntjük Máté, Mirella nevű olvasóinkat!

Visszaszúrt Szilágyi Zsoltnak

2017. július 18., kedd, Belföldi hírek
Gorombaságnak tartja az EMNP-nek az autonómia témájában Klaus Iohannis államfőhöz intézett kérését Marius Paşcan, a Népi Mozgalom Párt (NMP) Maros megyei képviselője, aki szerint oda fajultak a dolgok, hogy Erdélyben a románokat „másodrangú” polgárokként kezelik a magyarok.
Szilágyi Zsolt EMNP-elnök az államfőnek címzett vasárnapi levelében arra kéri Klaus Iohannist, hogy kezdeményezzen román–magyar párbeszédet az autonómiáról, és a legmagasabb közjogi méltóságként legyen moderátora is ennek a párbeszédnek. Paşcan szerint az autonómia témáját időnként „újjáélesztik” a magyar pártok, ám ez az igény „területi igényeken alapuló, idegengyűlölő kérés”, aminek a célja Románia „etnikai enklávékra” történő felszabdalása.
Hozzászólások
2017. július 18.
kedd 08:12
endebende
462 hozzászólás
A töbség még nem jelent felsöbb resdüdüséget és úralkodási jogot a magyarok felett. Elöbb köszönje meg amit kaptak a msgyaroktól a történelem során.

2017. július 18.
kedd 12:51
Ferencz
13558 hozzászólás
Hogy lehet valaki, pártképviselő ekkora bunkó? Mindenki magából indúl ki, esetleg parancsra cselekszik.Biztosan a burjánzó magyargyűlölet forrása - az ingyen , ajándékba kapott területek származása, múltja és a "hozzáférés módja keltette aggodalom - adta az ötletet ennek a fajankónak.

Ha hozzá szeretne szólni, jelentkezzen be
Felhasználónév:
Jelszó:
Regisztráljon most
2017-07-18: Belföld - Farcádi Botond:

Kulcsár-Terza József: Idén be kell nyújtani az autonómiatörvényt

Már a nyári szünet előtt a parlament elé kellett volna terjeszteni az autonómiatörvényt, de idén mindenképpen meg kell tenni ezt, ha más út nincs, egyedül nyújtja be a tervezetet – szögezte le Kulcsár-Terza József parlamenti képviselő.
2017-07-18: Belföldi hírek - :

Megkezdték az ellenőrzést

Az Igazságügyi Felügyelet emberei tegnap megkezdték az ellenőrzést az országos korrupcióellenes ügyosztály székhelyén: az igazságügyi miniszter felkérésére az ügyosztály és a legfőbb ügyészség menedzsmentjének hatékonyságát vizsgálják. Az ellenőrzés július 17-étől augusztus 11-éig tart. Tudorel Toader igazságügyi miniszter június 19-én küldte el erre vonatkozó kérését az Igaz­ságügyi Felügyelethez, arra hivatkozva, hogy a korrupcióellenes ügyosztálynál csaknem tíz éve nem volt ellenőrzés.
Szavazás
Online látogatók
BNR Valutaárfolyam
1 USD = 3.8275 RON
100 HUF = 1.4914 RON
1 EUR = 4.5989 RON
Várható időjárás Sepsiszentgyörgyön
Most megy a TV-ben: