160 ezren Bonchidán

2017. július 18., kedd, Belföld
Összesen több mint 160 ezer néző látogatta az Electric Castle fesztivált a bonchidai Bánffy-kastélyban. A megfelelő körülmények biztosítására a szervezők több mint 200 tonna kavicsot, 70 méter fakérget és 20 ezer hordozható padlóelemet használtak fel, és 25 kilométernyi kábelt fektettek le.
 
„60 autóbusz naponta 300-szor fordult Kolozsvár és Bonc­hida között, emellett minden vonat megállt az állomáson. A fesztivál záróestéjén, vasárnap a 9 színpad előtt 41 ezer néző volt, ez volt a legnagyobb, legváltozatosabb és leglátványosabb Electric Castle eddig.” – közölték. A Kolozs megyei katasztrófavédelmi felügyelőség közlése szerint a fesztivál ideje alatt 557 személyt láttak el az orvosok, ebből ötöt kellett kórházba szállítani. A rendezvény helyszínén több mint 260 tűzoltó, sürgősségi orvos és orvostanhallgató állt rendelkezésre. Két mobilkórházat is felállítottak, sürgősségi ügyelettel. A SMURD négy mentőautója is a helyszínen volt, a katasztrófavédelem egyenruhásai és önkéntesei pedig éjjel-nappal járőröztek.
Cikk megjelenési időpontja: 2017-07-18 00:00
Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint ki nyeri a futball világbajnokságot?eredmények
szavazatok száma 128
szavazógép
2017-07-18: Belföld - :

Megkezdték az ellenőrzést

Az Igazságügyi Felügyelet emberei tegnap megkezdték az ellenőrzést az országos korrupcióellenes ügyosztály székhelyén: az igazságügyi miniszter felkérésére az ügyosztály és a legfőbb ügyészség menedzsmentjének hatékonyságát vizsgálják. Az ellenőrzés július 17-étől augusztus 11-éig tart. Tudorel Toader igazságügyi miniszter június 19-én küldte el erre vonatkozó kérését az Igaz­ságügyi Felügyelethez, arra hivatkozva, hogy a korrupcióellenes ügyosztálynál csaknem tíz éve nem volt ellenőrzés.
2017-07-18: Belföld - :

Hírsaláta

TÖNKRETETTÉK A MEDVELEST. Még egy hónap sem telt el megnyitása óta, ismeretlenek tönkretették Máté Bence világhírű magyarországi természetfotós Tusnádfürdő közelében kialakított medvelesét. A rejtekhelyet, ahonnan a nagyvadakat fotózza, azért hozta létre, hogy természetkedvelők is kedvükre figyelhessék azok életét. Albert Tibor tusnádfürdői polgármester elmondta: sajnálja a történteket, mert nagyra értékeli a fotós munkáját, ellenben a szomszéd faluban, Tusnádon vannak, akik nem nézik jó szemmel. „Javasolnám a tettesnek, hogy legközelebb tájékozódjon, és ha valami problémája van velünk, először engem hívjon fel, hátha tudok segíteni. (...) Javasolnám még, hogy a harmadik 90 ezer forintos vadkamera ellopása előtt is hívjon fel, mert nem kell az értékesítéssel bajlódnia, odaadom a lopás tárgyának értékét készpénzben” – írta Facebook-oldalán pénteken Máté Bence, aki szerint ilyen hozzáállást sem Amerikában, sem Afrikában, sem Európában nem tapasztalt még. (Krónika)