Sepsiszentgyörgy, 2018. január 21., vasárnap 07:06
Köszöntjük Ágnes nevű olvasóinkat!

„Vizes” főváros lesz Budapest (Úszó-világbajnokságot is rendezhet)

2017. július 18., kedd, Világfigyelő
Fotó: 24.hu
Fotó: 24.hu
Budapest rendezheti a 2024-es rövid pályás úszó-világbajnokságot. A vizes sportokat összefogó nemzetközi szövetség (FINA) a magyarországi 17. vizes világbajnokság alatt, tegnap döntött arról, hogy a 25 méteres medencés vb-nek 2022-ben az oroszországi Kazany, két évvel később pedig a magyar főváros lehet a házigazdája.
Kazany részéről Vlagyimir Leonov tatár sportminiszter, magyar részről pedig Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere írta alá az erről szóló megállapodást a FINA-val. A döntés eredményeképp tovább bővült a Budapesten rendezendő vizes világesemények sora, ugyanis jövőre junior szinkronúszó-világbajnokságnak, 2019-ben junior úszó-világbajnokságnak ad otthont a Duna Aréna, 2020-ban pedig az úszók, vízilabdázók, szinkronúszók és műugrók Európa-bajnokságát rendezik meg a fővárosban. Balog Zoltán hangsúlyozta, megtérül a befektetés, amelyet a kormány és a főváros vezetése is beletett a vizes sportokba, főként a „gyöngyszemnek” számító Duna Arénába, amely így nem egyszeri alkalomra készült el.
A rövid pályás világbajnokságok rendezésére tavaly szeptemberben kellett jelezni a pályázási szándékot, a végső megmérettetésre Hongkong, Tajvan, Oroszország és Magyarország maradt versenyben. Gyárfás Tamás, a FINA alelnöke már korábban jelezte, amennyiben nem Budapest neve kerül elő valamelyik borítékból, akkor lemond posztjáról. A most zajló világbajnokságról Cornel Marculescu, a FINA ügyvezető igazgatója elmondta, már néhány nap alatt bebizonyosodott, hogy a lehető legjobban döntöttek, amikor Budapest kapta meg a vb rendezését: a helyszínek gyönyörűek, a szurkolók pedig – akik rendre megtöltik a lelátókat – fantasztikusak. Seszták Miklós fejlesztési miniszter, a szervezőbizottság elnöke a bejelentés utáni sajtótájékoztatón köszönetet mondott a bizalomért, hogy Budapest újra bizonyítási lehetőséget kapott. Szabó Tünde sportért felelős államtitkár kiemelte, ez egy újabb nagy lépés, mert a kormány 2010-ben azt tűzte ki céljául, hogy minél több nagy nemzetközi versenyt rendezzen Magyarország.
Bienerth Gusztáv, a Magyar Úszó Szövetség elnöke kijelentette, a 2024-es rövid pályás úszó-vb elnyerése hatalmas siker, amelyért rengetegen dolgoztak, és méltó folytatása annak a sorozatnak, amely a jelenleg is zajló világbajnoksággal kezdődött.
Hozzászólások
2017. július 18.
kedd 09:02
tihi
1775 hozzászólás
Nem lesz ,hanem már vizes főváros Budapest !!! A most zajló világbajnokság részvételében és szervezésében is világszintű...igazolja a magyarok tehetségét és értékét! Sajnos a román sajtó,a román hírközlés meg sem említette ezt a világszíntű eseményt! Ilyen az irigység és az alsóbbrendűség.

2017. július 18.
kedd 12:40
Ferencz
13769 hozzászólás
Hajrá Budapest, csak így tovább! Legyen a citrom minél savanyúbb sokak számára!

2017. július 18.
kedd 12:41
ejnyebejnye
1572 hozzászólás
Savanyú ezeknek még a szöllő is, pedig tele van szöllőcukorral.Hahahahaha.


2017. július 18.
kedd 14:15
ejnyebejnye
1572 hozzászólás
Romániában talán van, te birka?

2017. július 18.
kedd 15:01
tihi
1775 hozzászólás
A szűklátókörű ember saját komfortzónáján kívül eső dolgokra nem nyitott, tájékozatlan és ezen nem is szándékozik változtatni. Nem bír gondolkodik nyíltan másokkal szemben, mindent elutasít, ami neki nem tetszik. Lenéző, képzelt értékeire büszke, másokkal bántó. Sokan az ilyen emberek szemén keresztűl próbálják magyarázni azon kimagasló eseményeket, tényeket, amelyek nem csak egy ország megítélésében és nemzetközi tekintélyében sorsdöntőek, hanem lenézően fogadják saját nemzetük erényeit, értékeit, megvalósításait, amelyek nem csak öncélúak, hanem határokon túlnyúló ,nemzetközi visszhangnak örvendő univerzális civilizáció termékei. Ezen túl, ez nem pénzt emészt fel, hanem nagyon sokat hoz az állam kaszába, mert egy hosszú távú, nemzetközi befektetés, melynek hozadéka felbecsülhetetlen anyagilag és szellemileg is. Nagy kár, hogy az olimpia szervezésébe is belszóltak a szűklátókörüek, beláthatatlan veszteséget okozva a magyar népnek és hazának. Brávó magyarok !! Ilyen egy kulturált és egészséges nemzet !

2017. július 18.
kedd 17:03
tihi
1775 hozzászólás
naiva : nem növekvő, hanem folyamatosan növekvő oly módon, hogy Romániát naponta lekörözi egy-egy újabb sikerrel ! Amúgy csak LAKATOSOKnak,KAKUKKOKnak és DÁNTÖNÁSZÉKnak mondom és sarjadékaiknak, mint Te ! Más mindenki tudja ezt !

2017. július 18.
kedd 17:33
barcsay
1794 hozzászólás
Hogy az uristenben sikerülneked naiva alias settembrini ,jujtacs és tőbbi szemét bibordó,válald be a nevedet ,hogy tudjujk legalább kit kőpünk szemben,ha nem érzed jól magad Magyarországon miértr nem jőssz ide vagy menj inkább a tieidhez Izraelben,szemét troll vagy egy senkiházi be*****i gyurcsány példány.

2017. július 18.
kedd 19:15
Ferencz
13769 hozzászólás
Emberek, fordítsátok ennek a féregnek a beírásait azok ellenkezőjére és megkapjátok abbéli félelmeit, hogy a gazdi jövedelemelvonással bűnteti eredménytelenségét ezen a fórumon. Én nem is tudom, hogyí a Háromszéknek miért van szüksége egy ilyen mélyre sűllyedt/elmebeteg emberszabású beírásaira. Mindig ez van: megjelenik szendén, mondhatni szeliden s aztán bedurvul. Nyílvánvalóan fizetett troll. Természetesen a kóros magyargyűlöletét használja ki a gazdija.

2017. július 18.
kedd 22:48
barcsay
1794 hozzászólás
elcseszték a magyar vizipolos lámyok a napodat settenkedő megverték a franciákat,na jó éjt neked is bibordó.

2017. július 18.
kedd 22:54
tiger
195 hozzászólás
Tisztelt Ferencz Fönnebb feltettél egy kérdést hogy a .....nek miért van szükség ennek az elmebeteg írásaira. Hát azért mert egy tőről fakad mind a kettő. Egy helyről kapja a támogatást mindkettő. ?? Ha val´ban akarnák le tudnák tíltani már az első két hozzászólás után kidobhatnák mindig de nem teszik,és megjátszodják a dolgot,hogy te ne gyanakodj. Nagyon egyszerű a dolog,nem bonyolúlt ez egyáltalán.

2017. július 19.
szerda 08:05
ejnyebejnye
1572 hozzászólás
Te hülye picsxa, azokat a sportokat ird le majd amiket te találtál föl.Idióta nősoviniszta klimaxos bas z a t la n hibbant megkergült birka.
Ki a faxomat érdekel mit gondolsz te a sportról amikor milliárd meg milliárd ember szereti és sportrajongó?
Az a pár milliárd ember magasról lekakil téged, te sápadt öszirózsa "diva".


2017-07-18: Világfigyelő - :

Szijjártó Péter: Brüsszel veszélybe sodorhatja Európát

Nincs vesztegetni való idő az Európát érintő migrációs válság megoldásában, a brüsszeli tehetetlenség veszélybe sodorja az embereket – szögezte le Szijjártó Péter, Magyarország külügyminisztere az uniós külügyi tárcavezetők tegnapi tanácskozása után.
2017-07-18: Külföldi hírek - :

Rendkívüli állapot Törökországban

A török parlament tegnap úgy határozott, hogy újabb három hónappal meghosszabbítja a tavaly júliusi katonai puccskísérlet után bevezetett rendkívüli állapotot. A lépésre immár negyedik alkalommal került sor, az intézkedés így október 19-ig lesz érvényben.