Sepsiszentgyörgy, 2018. január 20., szombat 02:51
Köszöntjük Fábián, Sebestyén nevű olvasóinkat!

Tárgyalnak a kilépésről

2017. július 18., kedd, Külföldi hírek
Megkezdődött az Egyesült Királyság európai uniós kiválásáról szóló tárgyalások második fordulója tegnap Brüsszelben.
A Lisszaboni Szerződés 50. cikke szerinti első egyeztetést június 19-én tartották, de akkor mindössze a menetrendről egyeztek meg, az első „igazi”, négynapos tárgyalási forduló a mostani. „Jól indultak a tárgyalások az előző hónapban, most azonban rátérünk a lényegi kérdésekre” – mondta érkezésekor David Davis brit brexit-ügyi miniszter. Michel Barnier, az Európai Bizottság főtárgyalója pedig elmondta, „meg kell vizsgálni és össze kell hasonlítani az álláspontokat az előrehaladás érdekében”. A mostani fordulónak az állampolgári jogok, a fennmaradó brit pénzügyi kötelezettségek és az ír–északír határellenőrzés kérdései lesznek a középpontjában, de sajtóhírek szerint szó lesz egyebek mellett az Európai Unió Bíróságának jövőbeli joghatóságáról és az Euratom-szerződésről is.
Hozzászólások
2017-07-18: Külföldi hírek - :

Rendkívüli állapot Törökországban

A török parlament tegnap úgy határozott, hogy újabb három hónappal meghosszabbítja a tavaly júliusi katonai puccskísérlet után bevezetett rendkívüli állapotot. A lépésre immár negyedik alkalommal került sor, az intézkedés így október 19-ig lesz érvényben.
2017-07-18: Közélet - Fekete Réka:

Kanyaró Háromszéken

Az utolsó megyék között Háromszéken is megjelent a kanyarójárvány, az elmúlt tíz nap alatt harmincöt megbetegedést jegyeztek, közülük kilenc gyermeket a hét végén utaltak be a megyei kórház fertőzőosztályára. A tavaly megjelent járvány országosan eddig hét és félezer pácienst érintett, harmincegyen belehaltak a kialakult szövődményekbe.