Nyomtatott újság megrendelése Paypal-al

Megrendelési periódus:

Kezdési dátum:


Regisztráljon, és szóljon hozzá írásainkhoz


Sepsiszentgyörgy, 2017. július 23., vasárnap 07:56
Köszöntjük Lenke nevű olvasóinkat!

Közvitán az adóövezetek (Sepsiszentgyörgy)

2017. július 18., kedd, Közélet
Albert Levente felvétele
Albert Levente felvétele
Közvitára bocsátotta a sepsiszentgyörgyi városháza az Erdélyi Magyar Néppárt utcák adóbesorolására vonatkozó határozattervezetét, a lakosság július 24-ig véleményezheti a javaslatot, jogi személyek közmeghallgatást is kezdeményezhetnek – tájékoztatott Bálint József, a párt önkormányzati képviselője.
Bálint továbbra is kifogásolja, hogy május 24-én benyújtott tervezetüket „mostohán” kezelték, és mindmáig nem tűzték a tanácsülések napirendjére. Múlt héten tárgyalt Sztakics Éva alpolgármesterrel és több irodavezetővel, kiderült: csak minimális változtatásba hajlandóak belemenni. Ők azonban fenntartják javaslatukat, amely 13 pontban 9 utcára vonatkozóan módosítaná az adóövezeti besorolást, úgy értékelik, sok mutatót nem vettek figyelembe a kialakításkor, így az olyan helyen élőknek is többet kell fizetniük, ahol ezt a körülmények nem indokolják.
Fontos lenne, ha az érintettek is megfogalmaznák javaslataikat – ezt megtehetik a hivatal honlapján vagy a városházának címzett levélben –, akkor nagyobb súlyt kaphatna a tanácsi vitán a néppárti javaslat. Még nyomósabb lenne, ha közmeghallgatást kezdeményeznének, ezt jogi személyiséggel bíró lakótársulások, cégek tehetik meg. Erre annál is inkább szükség volna, mert az év második felében állapítják meg a jövő évi adók mértékét, és arra kialakulhatna egy észszerűbb körzetesítés – hangsúlyozta Bálint. Meglátása szerint jó lenne új szempontokat is figyelembe venni, például a városi közszállítás megállóinak távolságát, illetve hasznosabb volna az ipari létesítmények közelségét ne tíz, de száz méterekben mérni, hisz hatásuk nemcsak a közvetlen szomszédságban érzékelhető.
A lakossági véleményezésre bocsátott határozat letölthető a városháza honlapjának román oldaláról.
Ha hozzá szeretne szólni, jelentkezzen be
Felhasználónév:
Jelszó:
Regisztráljon most