AutósportTerepverseny Kovásznán

2017. július 20., csütörtök, Sport

Péntektől vasárnapig Kovászna és környéke ad otthont a Nexxon Off-Road Adventure nevet viselő autós terepverseny 2017-es kiírásának, amelyet a sepsiszentgyörgyi Auto Crono szervez a fürdővárosi önkormányzat, Kovászna Megye Tanácsa és a háromszéki sportigazgatóság védnöksége alatt.
 

 

A megmérettetés főhadiszállása a csomakőrösi Debreczi Panzió lesz, pénteken 17 órára oda fújtak gyülekezőt. Szombaton 10 órától innen rajtol a viadal első versenyszáma, azaz a trophy barangolás, ami várhatóan 60 kilométeres erőpróba lesz. Vasárnap következik a triálverseny, amit ugyancsak 10 órától tartanak meg a kovásznai sípálya közelében. A szervezők szabadon választható programokkal is készültek: lesz bográcsolás, szerelőverseny, s a várható hőségben a panzió medencéjében lehet majd hűsölni.
A megmérettetést tizenhárom egység részvételével tavaly is megszervezték, a standard kategóriában a székelyudvarhelyi Gábos Gergely/Ábrahám István (Dai­hatsu Feroza) kettős, míg a nyílt versenyben a brassói Bíró Antal/Bogdan Niţescu (Mercedes) páros győzött. (t)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1492
szavazógép
2017-07-20: Sport - :

Montenegrói csatárral erősítettek (Labdarúgás)

A 27 éves Stefan Nikolić személyében montenegrói csatárral erősítette játékoskeretét az élvonalban újonc Sepsi OSK.
 
2017-07-20: Sport - :

Útra készen: indul a Tien Shan-expedíció (Alpinizmus)

Összecsomagoltak és ma 13 órakor Bukarestből felszállva indul útnak az a négy székely hegymászó, aki a Tien Shan-expedíció keretében próbálja megmászni a 6371 méter magas Chapayev- és a 7010 méteres Khan Tengri-csúcsot. A sepsiszentgyörgyi Tulit Zsombor, Csenteri Levente, a homoródalmási Szabó Attila és a székelyudvarhelyi Tóásó István a Tien Shanban csatlakozik a már helyszínen lévő udvarhelyi Szabó Zoltánhoz. Utóbbi a déli oldalról indul a hétezres csúcsnak, a többiek viszont az északi oldalon próbálkoznak a feljutással.