Az EKE XXVI. országos vándortábora Rétyen

2017. július 27., csütörtök, Mi, hol, mikor?

A MAI program: 5–10 óráig a túrák indítása; 10 órától kézműves-foglalkozás gyerekeknek és felnőtteknek; 16 órától gyógyító sátor. Előadások a színpadon: 18 órától Kisgyörgy Zoltán geológus, újságíró, helytörténész: Ősállataink nyomában Háromszéken;

  • Albert Levente felvétele
    Albert Levente felvétele


19 órától Toró Attila: Természet és makrófotózás; 20 órától Kirándulás képekben – Kovászna–Hargita–Brassó. Fotók: Bereczki Barna, közreműködik: Deák Abigél, Miklós Katalin (hegedű), Lőfi Gellért (zongora). PÉNTEKEN: 5–10 óráig a túrák indítása; 10 órától kézműves-foglalkozás gyerekeknek és felnőtteknek; 16 órától gyógyító sátor. Előadások a színpadon: 18 órától dr. Tóth Szabolcs Barnabás helytörténész: Az Erdélyi Kárpát-Egyesület története 1892–1948 között; 19 órától Tőkés Zsolt és Tőkés Edit néptáncoktatók: A magyar néptánc évszázadai; 20 órától táncház.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1373
szavazógép
2017-07-26: Közélet - :

Felborult egy traktor

Patakba fordult egy traktor hétfőn a 14-es községi úton Kommandón. A kaszálóval is felszerelt haszonjárművet vezető 65 férfi nem tartott megfelelő távolságot, így miután felhajtott egy fahídra, ütközött annak egyik oszlopával, majd a Bászkába borult. A balesetben súlyosan sérült sofőrt kórházba szállították Brassóba – ismertette tegnap a megyei rendőr-felügyelőség. (dvk)
2017-07-27: Mi, hol, mikor? - :

Mezőmadarasi Szekeres-találkozó

2007 óta harmadszor szervezik meg a mezőmadarasi Szekeres család találkozóját az ősi fészekben, Mezőmadarason a kultúrházban, ezúttal 2017. szeptember 16-án. Megtekinthető lesz a bővített családfa.