Elhalálozás

2017. július 28., péntek, Elhalálozás

Szívünk mély fájdalmával tudatjuk, hogy a drága jó gyermek, testvér, férj, édesapa, nagybácsi és vő, a sepsiszentgyörgyi születésű
id. DARAGICS GÉZA JENŐ
volt IAME-alkalmazott
végtelen türelemmel viselt betegség után életének 66. évében Ausztriában elhunyt.
Temetése 2017. július 29-én 16 órakor lesz Szlovákiában, Alsószeliben (Dolné Saliby) a ravatalozóháztól.
A gyászoló család
19348

Elhalálozás
Mély fájdalommal tudatjuk, hogy
CSOMÓS GÁBOR
62 éves korában elhunyt.
Temetése 2017. július 28-án, pénteken 16 órakor lesz a vártemplomi református temetőben.
Részvétfogadás a temetés előtt fél órával.
A gyászoló család
4300587
Megemlékezés
Másképp lenne minden, hogyha velünk lennél, ha hozzánk szólnál, ha ránk nevetnél. Elvitted a fényt, a derűt, a meleget, csak egy fénysugarat hagytál, az emlékedet. Szomorú szívvel ­emlékezünk CSILIP DÁVIDRA halálának második évfordulóján.
Bánatos szerettei
4300580
Ez a nap az emlékezés napja, ma érted imádkozunk halkan és zokogva. Édes jó Istenünk, öleld át helyettünk, mert csak te tudod, mennyire szerettük. Fájó szívvel emlékezünk a vargyasi születésű uzoni
id. CSÁSZÁR
SÁNDORRA halálának első évfordulóján.
Özvegye, gyermekei
és kicsi unokái
4300585
Megállt egy nemes szív, mely értünk dobogott, s pihen az áldott kéz, mely értünk dolgozott. Számunkra te nem leszel halott, örökké élsz, mint a csillagok. Fájó szívvel emlékezünk az árkosi id. RÉTYI MIHÁLYRA, aki hat hónapja távozott szerettei köréből. Pihenése legyen csendes, emléke áldott.
Szerettei
4300599
Fájó szívvel emlékezünk a sepsiszentgyörgyi PRÉDA FERENCRE halálának 4. évfordulóján. Emléke legyen áldott, nyugalma csendes.
Szerettei
3817/b
Szívük nemes volt, kezük dolgos, örök álmuk legyen nyugodt. Szeretettel emlékezünk a 25 éve elhunyt ZÉKÁNY PÉTERNÉ BENKŐ
ERZSÉBETRE és
ZÉKÁNY PÉTERRE halálának 16. évfordulóján.
Szeretteik
1238
Fájó szívvel emlékezünk a kovásznai id. CSOMÓS SÁNDORRA halálának ötödik évfordulóján. Pihenése legyen csendes, emléke áldott.
Szerettei
4300424
A Sepsiszentgyörgyi Mikes Kelemen Líceum 1967-es XI. D osztályának véndiákjai 50 éves találkozójuk alkalmával sok szeretettel gondolnak azokra az osztálytársakra, akik nem tudtak részt venni a találkozón. Elhunyt tanáraik és osztálytársaik pihenése legyen csendes.
4300468
Egy nyári napon életed véget ért, bánatot hagyva ránk, örökre elmentél. El kellett mennem, mert hívott Istenem, bocsássatok meg nekem. Ha eljösztök síromhoz és szólítotok, a hangok halk szavára szívem feldobog. Az Úrnak zsámolyánál imádkozom értetek, törölje le könnyeteket, nyugtassa meg értem fájó szíveteket. Emlékét örökre szívünkbe zárva emlékezünk a sepsiszentgyörgyi ifj. KOMÁN JÓZSIKÁRA halálának 16. évfordulóján. Csendes álma felett őrködjön az örök szeretet.
Bánatos szülei
4300566
Örök az arcod, nem száll el szavad, minden mosolyod a lelkünkben marad. Fájó szívvel emlékezünk a mikóújfalusi id. STEFÁN GYÖRGYRE halálának ötödik évfordulóján. Emlékét szívünkbe zárva őrizzük.
Szerettei
4300518
Fájó szívvel emlékezünk édesanyánkra, KIS ANNÁRA halálának első évfordulóján.
Gyermekei
és azok családja
4300540
„Mi az, ami nem őt juttatja eszünkbe? Nem nézhetünk a padlóra anélkül, hogy lábának nyomát ne látnánk rajta. Minden felhőben, minden fában az ő arcát látjuk, őt rejti az éjszaka, ő bukkan elénk a nappal csalóka fényében... Az egész világ körülöttünk azt bizonyítja szüntelen, hogy létezett, és mi elveszítettük őt...” Szívünk legmélyebb fájdalmával emlékezünk id.
PRÁZSMÁRI KLÁRÁRA halálának második évfordulóján. Nyugalma legyen csendes, emléke áldott.
Szerettei
4300561
Szeretettel emlékezünk az árkosi id. VERES GYULÁRA halálának tizedik évfordulóján. Pihenése legyen csendes, emléke áldott.
Szerettei
4300563
Fájó szívvel emlékezünk DÁNÉR
ZOLTÁNRA halálának 15. évfordulóján. Emlékét örökre megőrizzük.
Szerettei
4300575

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1536
szavazógép
2017-07-27: Jegyzet - Nagy B. Sándor:

A szabadság árnyalatai (Kármentő)

Madárcsicsergésre ébredek. Óvatosan mászom ki az ágyból, hogy ne ébredjen fel kisfiam. Anya már rég elment dolgozni, a kávéja maradékával kiülök az udvarra a nyitott ablak alá. Hunyorgok a ragyogó napsütésben, és arra gondolok, vajon hogyan lehetne jobban kihasználni ezt az időszakát az évnek, mely kárpótolni tud a vidéki élet minden kényelmetlenségéért, nehézségéért. Folyton kint kellene tartózkodni az udvaron, ott kellene étkezni, beszélgetni, újságot olvasni, dolgozni, játszani...
2017-07-28: Mi, hol, mikor? - :

Mi, hol, mikor?

Az EKE XXVI. országos vándortábora Rétyen
A MAI program: 5–10 óráig a túrák indítása; 10 órától kézműves-foglalkozás gyerekeknek és felnőtteknek; 16 órától gyógyító sátor. Előadások a színpadon – 18 órától dr. Tóth Szabolcs Barnabás helytörténész: Az Erdélyi Kárpát-Egyesület története 1892–1948 között; 19 órától Tőkés Zsolt és Tőkés Edit néptáncoktatók: A magyar néptánc évszázadai; 20 órától táncház. SZOMBATON 9 órától OVT-gyűlés; 11 órától gyógyító sátor és vetélkedők; 18 órától táborzárás – a vándortábor kiértékelése; országos kitüntetések, oklevelek átnyújtása; tombolasorsolás; 20 órától PressTones Független Sajtózenekar – válogatás a magyar és nemzetközi rockzene maradandó alkotásaiból; 22 órától tábortűz; 23 órától táborzáró buli.