Arénaavatás operával

2017. július 28., péntek, Közélet

Kész van a sepsiszentgyörgyi sportaréna, bármikor fel lehet avatni, megnyitni azonban egyelőre nem tudják, mert nincs működtetője – közölte tegnap Antal Árpád polgármester.

  • Vargyasi Levente felvétele
    Vargyasi Levente felvétele

A berendezést megrendelték, de az is hátravan még, hogy a helyi tanács megszabja a létesítmény árait, hogy mit mennyiért adnak majd bérbe. Bizonyos rendezvényekről, többek között egy Székelyföld-kiállításról már megkezdődtek az egyeztetések, és a Magyar Állami Operaház két előadását is ott szeretnék megtartani: a Kárpát-haza OperaTúra turné részeként szeptember 4-én Erkel Ferenc Hunyadi László című operáját, szeptember 5-én pedig Lehár Ferenc A víg özvegy című operettjét mutatják be Sepsiszentgyörgyön.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1296
szavazógép
2017-07-28: Közélet - Nagy D. István:

Általános bérletek lesznek (Sport- és szabadidős létesítmények)

Jóváhagyta tegnap Sepsiszentgyörgy képviselő-testülete a városi uszodát is működtető SepsiRekreatív Részvénytársaság által kidolgozott új bérleti és jegyrendszert. A tanácsülésen elhangzottakból kiderült, ezáltal megoldódik a bérletkérdés, illetve megteremtik az átjárási lehetőséget a különböző létesítmények használatánál. A megváltozott díjszabásokat leghamarabb szeptembertől alkalmazzák.
2017-07-28: Közélet - Demeter J. Ildikó:

Fellépnek a koldulás ellen

Visszaszorítaná Sepsiszentgyörgy önkormányzata a koldulást a városban: Antal Árpád polgármester szerint egyre több gondot okoznak a felügyelet nélkül hagyott, kolduló gyermekek, és ezt a kérdést nulla toleranciával kezelik.